Első és legfontosabb infó: full csokiíze van a cuccnak, ne ijedj meg attól, hogy vegán!
Tudom, én is találkoztam már olyannal, hogy mondták egy sütire, hogy „finom, ahhoz képest, hogy mentes, finom” - de ez most tényleg olyan, hogy nem lehet érezni azt, hogy nem tojás a mousse alapja (bár ez nem a legjobb összehasonlítás, mert a hagyományos mousse-ban pont máshogy van a tojás, de ha ezt elkezdeném fejtegetni, az nagyon hosszú lenne, szóval maradjunk csak a lényegnél: csokirajongó nem-vegánoknak is ajánlom ezt a receptet, imádni fogjátok!)
Vegán csokimousse
Hozzávalók:
(6 pohárhoz)
- 140 ml aquafaba (csicseriborsó konzerv leve)
- 200 g étcsokoládé (tejmentes)
- 100 g granola + a díszítéshez (házi készítésű granolával finom igazán, több recept is van fent a blogon: én most az ezen a linken található receptek közül a fahéjas granolát használtam aszalt vörösáfonya nélkül, egy másik változathoz pedig kattints ide)
A csokit gőz fölött vagy mikróban olvaszd fel, és tedd félre, hogy hűljön kicsit.
Az aquafabát robotgéppel verd kemény habbá, egészen addig, amíg ugyanolyan habot nem kapsz, mintha tojásfehérjét habosítottál volna.
Most jön a trükkös rész, merthogy önmagában az aquafaba hab tényleg ugyanolyannak néz ki, mint a tojásfehérje habja, de érezni fogod, hogy az olvasztott csokival keverve ez könnyebben összeesik. Hogy mégse legyen ebből baj, ne a csokit öntsd a habhoz, hanem fordítva: az olvasztott csokihoz keverd hozzá a habot több adagban, óvatos mozdulatokkal (az első adag után kicsit már habosabb állaghoz kevered a habot, ezért könnyebb úgy elkeverni, hogy ne essen össze).
Vegyél elő 6 poharat, oszd szét köztük a granolát, majd erre kanalazd rá a csokimousse-t. Éjszakára tedd a hűtőbe, másnapra fog megdermedni.
Tipp: Ősziesebb-téliesebb ízhez keverj az olvasztott csokihoz őrölt fahéjat, gyömbért, szegfűszeget vagy mézeskalács fűszerkeveréket!
Ha tetszett a recept, köszönöm, ha megosztod!
Még több finomságot találsz a Facebook és Instagram oldalamon! :)
Még több pohárkrémet találsz ide kattintva>>
Vegán receptekhez kattints ide>>
Csokis receptekhez pedig ide kattints>>
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.