Miközben sül, már akkor tudod, hogy a nap legjobb döntése volt ez a süti, olyan jó illatok terjednek a lakásban... Erre a borongós, esős hosszú hétvégére pont egy ilyen illatos, fűszeres, „langyosan a legfinomabb” típusú süti illik!
Néha olyan jó dolgok születnek a „nézzük meg, milyen kártyalapok vannak a kezemben” elv alapján, hogy az hihetetlen! Nem tudtam, hogy mit szeretnék sütni, csak azt, hogy van egy zacskó túró a hűtőben. Kinéztem az ablakon, esett az eső, és egy szempillantás alatt meglett a túró tökéletes társa egy adag fűszeres brownie személyében.
A brownie-ban növeltem a csokiadagot, hogy még melengetőbb legyen az élmény - ez akkor jön át igazán, amikor még nem hűlt ki a süti (a fotózáskor még javában langyos volt), hűtés után ez vissza fog szilárdulni, ezért fogyasztás előtt megéri időben kivenni a hűtőből. A túró is krémesít a brownie-n, és ez pont így jó.
A végeredmény egy finom, szaftos, csábítóan illatos süti. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, és ugyanilyen gyorsan el is fogy! ;)
Fűszeres boci brownie
Hozzávalók:
(egy 30×22 cm-es tepsihez)
a brownie-hoz:
- 200 g vaj
- 100 g étcsokoládé
- 150 g tejcsokoládé
- 5 tojás
- 200 g cukor
- 100 g liszt
- 1,5 csapott ek. őrölt fahéj
- 1 mk. őrölt gyömbér
- ½ mk. őrölt szegfűszeg
- nagy csipet só
a töltelékhez:
- 500 g túró
- 100 g cukor
- 1 csapott tk. étkezési keményítő
- 1 tojás
- ½ rúd vanília kikapart magjai
- 1/3 mk. őrölt gyömbér
- csipetnyi fahéj
Először a brownie-t készítjük el, itt most leírom a lényeget, de ha ennél részletesebben érdekel, hogy hogyan készül a tökéletes brownie, akkor ide kattintva elolvashatod az erről írt bejegyzésemet.
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
A vajat és a csokoládékat gőz fölött összeolvasztjuk, és félretesszük hűlni.
Az egész tojásokat a cukorral jól kihabosítjuk, ne sajnáljuk 5 percig járatni a robotgépet - ettől lesz finoman roppanós a brownie teteje.
Ezután hozzáadjuk a vaj-csoki keveréket, jól elkeverjük, majd átváltunk kézi habverőre, és a lisztet és a fűszereket már ezzel keverjük a masszához.
Sütőpapírozott (vagy kivajazott-kilisztezett) tepsibe öntjük.
A töltelék hozzávalóit botmixerrel összekeverjük, és kanállal a brownie tetejére adagoljuk úgy, hogy bocimintás legyen. Le fog süllyedni a brownie aljára, miközben sül, de szeleteléskor látszik majd a bociminta, ezért jó, ha nem egyenletesen oszlatjuk el rajta a tölteléket, hanem foltokban.
Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sütibe szúrt tűn már csak apró morzsák maradnak (érdemes közvetlenül egy túrópötty mellett tesztelni, mert ott vizesebb lehet a tészta).
Langyosan a legfinomabb!
Még több brownie-hoz kattints ide>>
Csokis recepteket ide kattintva találsz>>
Túróval készült sütikhez pedig kattints ide>>
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.