Ronda, de finom: Fűszeres boci brownie

Miközben sül, már akkor tudod, hogy a nap legjobb döntése volt ez a süti, olyan jó illatok terjednek a lakásban... Erre a borongós, esős hosszú hétvégére pont egy ilyen illatos, fűszeres, „langyosan a legfinomabb” típusú süti illik!

Néha olyan jó dolgok születnek a „nézzük meg, milyen kártyalapok vannak a kezemben” elv alapján, hogy az hihetetlen! Nem tudtam, hogy mit szeretnék sütni, csak azt, hogy van egy zacskó túró a hűtőben. Kinéztem az ablakon, esett az eső, és egy szempillantás alatt meglett a túró tökéletes társa egy adag fűszeres brownie személyében.

A brownie-ban növeltem a csokiadagot, hogy még melengetőbb legyen az élmény - ez akkor jön át igazán, amikor még nem hűlt ki a süti (a fotózáskor még javában langyos volt), hűtés után ez vissza fog szilárdulni, ezért fogyasztás előtt megéri időben kivenni a hűtőből. A túró is krémesít a brownie-n, és ez pont így jó.

A végeredmény egy finom, szaftos, csábítóan illatos süti. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, és ugyanilyen gyorsan el is fogy! ;)

Fűszeres boci brownie

Hozzávalók:
(egy 30×22 cm-es tepsihez)

a brownie-hoz:

  • 200 g vaj
  • 100 g étcsokoládé
  • 150 g tejcsokoládé
  • 5 tojás
  • 200 g cukor
  • 100 g liszt
  • 1,5 csapott ek. őrölt fahéj
  • 1 mk. őrölt gyömbér
  • ½ mk. őrölt szegfűszeg
  • nagy csipet só

a töltelékhez:

  • 500 g túró
  • 100 g cukor
  • 1 csapott tk. étkezési keményítő
  • 1 tojás
  • ½ rúd vanília kikapart magjai
  • 1/3 mk. őrölt gyömbér
  • csipetnyi fahéj

Először a brownie-t készítjük el, itt most leírom a lényeget, de ha ennél részletesebben érdekel, hogy hogyan készül a tökéletes brownie, akkor ide kattintva elolvashatod az erről írt bejegyzésemet.

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.

A vajat és a csokoládékat gőz fölött összeolvasztjuk, és félretesszük hűlni.

Az egész tojásokat a cukorral jól kihabosítjuk, ne sajnáljuk 5 percig járatni a robotgépet - ettől lesz finoman roppanós a brownie teteje.

Ezután hozzáadjuk a vaj-csoki keveréket, jól elkeverjük, majd átváltunk kézi habverőre, és a lisztet és a fűszereket már ezzel keverjük a masszához.

Sütőpapírozott (vagy kivajazott-kilisztezett) tepsibe öntjük.

A töltelék hozzávalóit botmixerrel összekeverjük, és kanállal a brownie tetejére adagoljuk úgy, hogy bocimintás legyen. Le fog süllyedni a brownie aljára, miközben sül, de szeleteléskor látszik majd a bociminta, ezért jó, ha nem egyenletesen oszlatjuk el rajta a tölteléket, hanem foltokban.

Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sütibe szúrt tűn már csak apró morzsák maradnak (érdemes közvetlenül egy túrópötty mellett tesztelni, mert ott vizesebb lehet a tészta).

Langyosan a legfinomabb!

 

Még több brownie-hoz kattints ide>>

Csokis recepteket ide kattintva találsz>>

Túróval készült sütikhez pedig kattints ide>>

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sweethomebakes.blog.hu/api/trackback/id/tr4516264264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fényes Borbála 2018.05.07. 13:38:40

Ehhez a brownie-hoz a több csoki ellenére tényleg kétszer annyi cukor kell, mint a linkelt tökéletes brownie (aszalt vörösáfonyás) recepthez? Elkészíteném, mert nagyon jól néz ki...:)

SweetHome 2018.05.07. 14:10:45

Ez igazából ízlés kérdése, ezt a brownie-t egy kicsit édesebbre készítettem, ezért van benne 200 g cukor. 100 g cukor a minimum, ami ehhez a brownie recepthez kell, ennyivel a csoki kesernyés íze fog dominálni, és nem lesz túl édes egyáltalán. A kettő között szoktam mozogni mindig, attól függően, hogy mit szeretnék elérni: ha nem szeretném édesre a sütit, akkor kevesebb cukorral készítem (vagy ha beleszámítom, hogy az aszalt gyümölcs is édesít kicsit), ha pedig édesebbre van szükség, akkor emelem az adagot. Itt most - bár a túróban is van cukor - szerintem jobban illett az édesebb tészta a túró mellé. De módosítsd az adagot nyugodtan ízlés szerint :)

Rólam...

profil_2021_1.jpg

Egy Budapestre költözött, vidéken felnőtt leányzó vagyok, aki lehet, hogy egy kicsit pályát tévesztett, mert bár kicsi gyermekkora óta a Nagymamája konyhájában csodálta a torták, fánkok és derelyék elkészítésének csodás folyamatát, valahogy mégis mérnök lett belőle. Legalábbis először.

Aztán ahogy jöttek a sikerek, rájöttem, hogy az én utam más. Azóta már cukrász is vagyok :) 

A bővebb sztorit ide kattintva olvashatod!

Facebook-on is megtalálsz

Kövess Instagramon is!

Rövidítések

  • ek. - evőkanál
  • tk. - teáskanál
  • mk. - mokkáskanál
  • cs. - csomag

Címkefelhő

áfonya (3) alma (19) aquafaba (1) árpa (1) aszalt barack (1) aszalt gyümölcs (7) babapiskóta (2) bacon (2) banán (4) barack (5) bazsalikom (2) bodza (1) bors (2) burgonya (1) búzacsíra (1) citrom (11) cseresznye (1) csokoládé (63) datolya (3) dió (15) earl grey (1) édesburgonya (1) élesztő (10) eper (10) eritrit (1) fagyi (6) fahéj (40) fehér csokoládé (14) feta (3) fokhagyma (2) földimogyoró (21) füge (3) fűszeres (33) gabona (2) ganache (1) gasztroajándék (26) gesztenye (1) goji (1) görög joghurt (2) graham liszt (2) gyömbér (18) gyümölcs (69) hagyma (2) hús (1) húsvét (15) joghurt (11) kakaó (17) kandírozott narancshéj (2) karácsony (69) karamell (14) kardamom (7) kávé (2) kefir (2) keksz (14) kókusz (5) konyak (2) körte (4) kovász (1) krémsajt/mascarpone (32) lekvár (2) levendula (1) likőr (1) magvak (2) mák (11) málna (3) mandula (1) marcipán (1) mazsola (16) meggy (8) méz (8) mézeskalács (6) mikrozöld (3) mogyoró (9) mogyoróvaj (1) mustár (1) müzli (3) napraforgó (2) narancs (8) nektarin (1) nyár (62) Nyereményjáték (1) ősz (64) pesto (1) petrezselyem (2) pezsgő (1) pisztácia (2) rebarbara (3) répa (1) ribizli (5) ricotta (6) rizs (2) ropi (1) rozs (2) rum (3) sajt (4) (1) spárga (1) sűrített tej (1) sütőtök (5) szegfűszeg (10) szerecsendió (9) szilva (3) szilveszter (2) tápióka (1) tavasz (33) tej (34) tejföl (13) tejszín (24) tél (84) teljes kiőrlésű liszt (5) tojás (31) tojásfehérje (2) tökmag (1) tonka (1) turmixok (2) túró (17) ünnep (20) vaj (1) vanília (40) video (1) vörösáfonya (7) zab (30) zöldség (1) smoothie-k (1)

Legújabb kommentek

  • SweetHome Bakes: @LanguageLover: De jó ezt hallani, örülök, hogy tetszik! Köszönöm a visszajelzést (2021.10.24. 16:39) Sütőtökös brownie
  • Bojtošová Mária: Isteni finom ez a torta, kettőt készitettem egyszerre. Egyet a családnak, egyet a kollégáknak. Min... (2020.08.24. 21:32) Almás csokitorta sós mogyorós karamellel
  • SweetHome: Ez igazából ízlés kérdése, ezt a brownie-t egy kicsit édesebbre készítettem, ezért van benne 200 g... (2018.05.07. 14:10) Ronda, de finom: Fűszeres boci brownie

Szerzői jog

Az oldalon található bejegyzések (a szövegek és a képek is) szerzői jogi védelem alatt állnak.

Bármilyen tartalmat szeretnél leközölni a blogomról, előzetesen keress meg emailben: SweetHomeBakes.Bp@gmail.com

Ha csak a receptet szeretnéd megosztani valakivel, kérlek, a bejegyzés linkjét küldd át/oszd meg! Köszönöm! :)

süti beállítások módosítása