Meggyes banánturmix

Anno, még a blogom indításakor posztoltam néhány turmixomat azzal a szándékkal, hogy megmutassam, hogy nagyon finom is tud lenni az, ami egészséges. (Csak zárójelben jegyzem meg, ugyanez az oka annak, hogy a spenótos-almás-uborkás-zabpelyhes turmixom soha, de soha nem fog felkerülni a blogra annak ellenére, hogy néha eszek ilyet is, mert nagyon egészséges, és ahhoz képest hogy spenótos, aránylag ehető - bár aki szereti a spenótot lehet imádná ezt a turmixot, de inkább nem kockáztatok.)

Ezek a turmixos bejegyzések aztán valahogy megritkultak, legfőképp azért, mert a reggeli rohanásba nem nagyon fér bele a fotózás, másrészt azért is, mert a nyaram ritka húzósra sikerült, és ennek egyik hozadéka, hogy az aránylag friss szokásaim közül néhány... hát... ha nem is morzsolódott le, de megritkult. Többek között így járt a turmixivásom is, amibe annyira beleszerettem egy őszi, elég ütősre sikerült arcüreggyulladás idején, most meg egyszerűen nem ment a mindennapos turmixolás. Vagy gyümölcsöt felejtettem el venni, vagy a mosatlanok között ragadt a turmixpohár vagy a mixer, vagy csak egyszerűen már nem volt energiám az egészhez. Ilyenkor megpróbáltam legalább magában enni gyümölcsöt, de nekem az valahogy nem az igazi, sokkal jobban szeretem, ha keveredik két-három gyümölcs íze, plusz egy kis zabpehely is jár az egészhez. Persze lehetne gyümölcssalit is csinálni, de azt sokkal tovább tart elkészíteni. Most viszont kell az energia, úgyhogy turmixolásra fel!

Behűtve, sok tejjel és vastag szívószállal a legjobb, de sűrűbbre készítve, kiskanállal is nagyon szuper - kinek melyikhez van épp kedve!

meggyes_bananturmix

Meggyes banánturmix

Hozzávalók:

  • 1 banán
  • 10 szem meggy (fagyasztott vagy befőtt is lehet)
  • 1 ek. zabpehely
  • tej ízlés szerinti mennyiségben

Ha hidegen szeretnénk enni a turmixot, a banánt előre hűtsük be. A hozzávalókat tegyük a turmixpohárba, és turmixoljuk össze.

Ha nem azonnal fogyasztjuk, tartsuk hűtőben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sweethomebakes.blog.hu/api/trackback/id/tr4416264044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Rólam...

profil_2021_1.jpg

Egy Budapestre költözött, vidéken felnőtt leányzó vagyok, aki lehet, hogy egy kicsit pályát tévesztett, mert bár kicsi gyermekkora óta a Nagymamája konyhájában csodálta a torták, fánkok és derelyék elkészítésének csodás folyamatát, valahogy mégis mérnök lett belőle. Legalábbis először.

Aztán ahogy jöttek a sikerek, rájöttem, hogy az én utam más. Azóta már cukrász is vagyok :) 

A bővebb sztorit ide kattintva olvashatod!

Facebook-on is megtalálsz

Kövess Instagramon is!

Rövidítések

  • ek. - evőkanál
  • tk. - teáskanál
  • mk. - mokkáskanál
  • cs. - csomag

Címkefelhő

áfonya (3) alma (19) aquafaba (1) árpa (1) aszalt barack (1) aszalt gyümölcs (7) babapiskóta (2) bacon (2) banán (4) barack (5) bazsalikom (2) bodza (1) bors (2) burgonya (1) búzacsíra (1) citrom (11) cseresznye (1) csokoládé (63) datolya (3) dió (15) earl grey (1) édesburgonya (1) élesztő (10) eper (10) eritrit (1) fagyi (6) fahéj (40) fehér csokoládé (14) feta (3) fokhagyma (2) földimogyoró (21) füge (3) fűszeres (33) gabona (2) ganache (1) gasztroajándék (26) gesztenye (1) goji (1) görög joghurt (2) graham liszt (2) gyömbér (18) gyümölcs (69) hagyma (2) hús (1) húsvét (15) joghurt (11) kakaó (17) kandírozott narancshéj (2) karácsony (69) karamell (14) kardamom (7) kávé (2) kefir (2) keksz (14) kókusz (5) konyak (2) körte (4) kovász (1) krémsajt/mascarpone (32) lekvár (2) levendula (1) likőr (1) magvak (2) mák (11) málna (3) mandula (1) marcipán (1) mazsola (16) meggy (8) méz (8) mézeskalács (6) mikrozöld (3) mogyoró (9) mogyoróvaj (1) mustár (1) müzli (3) napraforgó (2) narancs (8) nektarin (1) nyár (62) Nyereményjáték (1) ősz (64) pesto (1) petrezselyem (2) pezsgő (1) pisztácia (2) rebarbara (3) répa (1) ribizli (5) ricotta (6) rizs (2) ropi (1) rozs (2) rum (3) sajt (4) (1) spárga (1) sűrített tej (1) sütőtök (5) szegfűszeg (10) szerecsendió (9) szilva (3) szilveszter (2) tápióka (1) tavasz (33) tej (34) tejföl (13) tejszín (24) tél (84) teljes kiőrlésű liszt (5) tojás (31) tojásfehérje (2) tökmag (1) tonka (1) turmixok (2) túró (17) ünnep (20) vaj (1) vanília (40) video (1) vörösáfonya (7) zab (30) zöldség (1) smoothie-k (1)

Legújabb kommentek

  • SweetHome Bakes: @LanguageLover: De jó ezt hallani, örülök, hogy tetszik! Köszönöm a visszajelzést (2021.10.24. 16:39) Sütőtökös brownie
  • Bojtošová Mária: Isteni finom ez a torta, kettőt készitettem egyszerre. Egyet a családnak, egyet a kollégáknak. Min... (2020.08.24. 21:32) Almás csokitorta sós mogyorós karamellel
  • SweetHome: Ez igazából ízlés kérdése, ezt a brownie-t egy kicsit édesebbre készítettem, ezért van benne 200 g... (2018.05.07. 14:10) Ronda, de finom: Fűszeres boci brownie

Szerzői jog

Az oldalon található bejegyzések (a szövegek és a képek is) szerzői jogi védelem alatt állnak.

Bármilyen tartalmat szeretnél leközölni a blogomról, előzetesen keress meg emailben: SweetHomeBakes.Bp@gmail.com

Ha csak a receptet szeretnéd megosztani valakivel, kérlek, a bejegyzés linkjét küldd át/oszd meg! Köszönöm! :)

süti beállítások módosítása