Van jobb a csokitortánál - földimogyorós cake pop

Avagy egy csokitorta második élete.

Mert úgy indult, egyébként. Csináltam egy csokitortát, csak kicsit farigcsálni kellett belőle, lettek leeső részek, maradt egy kis fölösleg, amiből „nem dobunk ki olyat, ami finom” jeligével cake popok születtek.

Gondolkodtam, hogy feltegyem-e egyáltalán a blogra, mert pontos receptet nem tudok írni hozzá, de eszembe jutott, hogy pont ez a jó benne: mindenki úgy tudja variálni, ahogy szeretné. Valamennyire azért mégiscsak receptesítettem a dolgot, leírtam a csokis piskótát, ami a torta alapja volt (azzal mégsem kezdhetem, hogy „végy egy csokitortát” :D ), viszont a krém, amivel én töltöttem, egy kicsit macerás, néhány cake pop miatt nem éri meg nekiveselkedni, ezért azt inkább rátok bízom, hogy mivel turbózzátok fel a cake popokat.

Vegyétek elő a kedvenc csokikrémetek receptjét, ha főzőcskézős kedvetek van, de ha gyorsabb megoldást kerestek, akkor tökéletes megoldás a lekvár vagy Nutella (most tényleg B tervként említem a Nutellát??? :D ). A lényeg, hogy legyen benne valami ropogós is (pl. földimogyoró), mert úgy izgi!

Földimogyorós cake pop

Hozzávalók:

a csokis piskótához:

  • 3 tojás
  • 50 g cukor
  • 50 g vaj
  • 50 g étcsokoládé
  • 90 g liszt
  • ½ tk. sütőpor
  • 1 tk. kakaópor

a csokoládéganache-hoz:

  • 150 g étcsokoládé
  • 150 g tejszín

az összeállításhoz:

  • valami, ami krémes: én csokis tortakrémet tettem bele és egy keveset a csokiganache-ból, de mehet bele lekvár vagy Nutella is, kinek mi van kéznél
  • durvára tört földimogyoró (egy picit érdemes megpirítani serpenyőben vagy tepsiben)
  • cake pop pálcika

Először a csokis piskótát készítjük el. Az étcsokoládét a vajjal együtt felolvasztjuk. A lisztet, a sütőport és a kakaóport egy tálba szitáljuk, és összekeverjük.

A tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgáját a cukor 1/3 részével világos, laza habbá verjük.

A fehérjét a maradék cukorral szintén habbá verjük, majd több részletben a sárgájához forgatjuk. Ehhez a masszához adjuk hozzá a csoki-vaj keveréket, majd a lisztes keveréket, és óvatos mozdulatokkal simára keverjük.

A tésztát egy kisebb, sütőpapírozott sütőtálba vagy tortakarikába öntjük, és 175°C-os sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kész, rácson hagyjuk kihűlni.

Miközben a piskóta sül, elkészítjük a csokoládéganache-t: a tejszínt felforraljuk, a csokoládét kis darabokra vágjuk, egy tálba tesszük, majd ráöntjük a forró tejszínt, és simára keverjük. Szobahőmérsékleten hagyjuk egy kicsit hűlni.

Ha kihűlt a csokis piskóta, egy tálban apró darabkákra morzsoljuk, és annyi krémet-lekvárt-csokiganache-t keverünk hozzá, amitől gyurmázható állagú lesz (ne legyen túl száraz, mert akkor nem finom, de ne legyen túl lágy sem, mert akkor nem marad gömböc formájú). Kevés durvára tört földimogyorót is tegyünk bele, csak hogy izgalmasabb legyen.

Ebből a masszából formázzunk gombóckákat, szúrjunk beléjük egy-egy cake pop pálcikát, és tegyük be a hűtőbe legalább egy órára (fagyasztóba téve kevesebb idő is elég neki), hogy könnyebb legyen vele dolgozni.

Miután lehűltek a gombócok, melegítsünk egy kicsit a csokoládéganache-on, hogy folyósabb legyen, és egy másik tálban készítsünk elő durvára tört földimogyorót.

Egyesével mártsuk a gombócokat a ganache-ba, majd hempergessük meg földimogyoróban. Tegyük vissza a hűtőbe még egy kicsit, hogy jobban összeálljanak, viszont fogyasztás előtt időben vegyük ki, szobahőmérsékleten finomabb!

 

Még több csokis sütihez kattints ide>>

Földimogyorós sütiket pedig ide kattintva találsz>>

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sweethomebakes.blog.hu/api/trackback/id/tr1916264246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Rólam...

profil_2021_1.jpg

Egy Budapestre költözött, vidéken felnőtt leányzó vagyok, aki lehet, hogy egy kicsit pályát tévesztett, mert bár kicsi gyermekkora óta a Nagymamája konyhájában csodálta a torták, fánkok és derelyék elkészítésének csodás folyamatát, valahogy mégis mérnök lett belőle. Legalábbis először.

Aztán ahogy jöttek a sikerek, rájöttem, hogy az én utam más. Azóta már cukrász is vagyok :) 

A bővebb sztorit ide kattintva olvashatod!

Facebook-on is megtalálsz

Kövess Instagramon is!

Rövidítések

  • ek. - evőkanál
  • tk. - teáskanál
  • mk. - mokkáskanál
  • cs. - csomag

Címkefelhő

áfonya (3) alma (19) aquafaba (1) árpa (1) aszalt barack (1) aszalt gyümölcs (7) babapiskóta (2) bacon (2) banán (4) barack (5) bazsalikom (2) bodza (1) bors (2) burgonya (1) búzacsíra (1) citrom (11) cseresznye (1) csokoládé (63) datolya (3) dió (15) earl grey (1) édesburgonya (1) élesztő (10) eper (10) eritrit (1) fagyi (6) fahéj (40) fehér csokoládé (14) feta (3) fokhagyma (2) földimogyoró (21) füge (3) fűszeres (33) gabona (2) ganache (1) gasztroajándék (26) gesztenye (1) goji (1) görög joghurt (2) graham liszt (2) gyömbér (18) gyümölcs (69) hagyma (2) hús (1) húsvét (15) joghurt (11) kakaó (17) kandírozott narancshéj (2) karácsony (69) karamell (14) kardamom (7) kávé (2) kefir (2) keksz (14) kókusz (5) konyak (2) körte (4) kovász (1) krémsajt/mascarpone (32) lekvár (2) levendula (1) likőr (1) magvak (2) mák (11) málna (3) mandula (1) marcipán (1) mazsola (16) meggy (8) méz (8) mézeskalács (6) mikrozöld (3) mogyoró (9) mogyoróvaj (1) mustár (1) müzli (3) napraforgó (2) narancs (8) nektarin (1) nyár (62) Nyereményjáték (1) ősz (64) pesto (1) petrezselyem (2) pezsgő (1) pisztácia (2) rebarbara (3) répa (1) ribizli (5) ricotta (6) rizs (2) ropi (1) rozs (2) rum (3) sajt (4) (1) spárga (1) sűrített tej (1) sütőtök (5) szegfűszeg (10) szerecsendió (9) szilva (3) szilveszter (2) tápióka (1) tavasz (33) tej (34) tejföl (13) tejszín (24) tél (84) teljes kiőrlésű liszt (5) tojás (31) tojásfehérje (2) tökmag (1) tonka (1) turmixok (2) túró (17) ünnep (20) vaj (1) vanília (40) video (1) vörösáfonya (7) zab (30) zöldség (1) smoothie-k (1)

Legújabb kommentek

  • SweetHome Bakes: @LanguageLover: De jó ezt hallani, örülök, hogy tetszik! Köszönöm a visszajelzést (2021.10.24. 16:39) Sütőtökös brownie
  • Bojtošová Mária: Isteni finom ez a torta, kettőt készitettem egyszerre. Egyet a családnak, egyet a kollégáknak. Min... (2020.08.24. 21:32) Almás csokitorta sós mogyorós karamellel
  • SweetHome: Ez igazából ízlés kérdése, ezt a brownie-t egy kicsit édesebbre készítettem, ezért van benne 200 g... (2018.05.07. 14:10) Ronda, de finom: Fűszeres boci brownie

Szerzői jog

Az oldalon található bejegyzések (a szövegek és a képek is) szerzői jogi védelem alatt állnak.

Bármilyen tartalmat szeretnél leközölni a blogomról, előzetesen keress meg emailben: SweetHomeBakes.Bp@gmail.com

Ha csak a receptet szeretnéd megosztani valakivel, kérlek, a bejegyzés linkjét küldd át/oszd meg! Köszönöm! :)

süti beállítások módosítása