Earl grey-csoki habcsók

Akkor is imádni fogod, ha egyébként nem vagy oda a habcsókokért: kívül roppan és csokis, belül puha, a végén az earl grey finom aromájával... Kár lenne kihagyni!

earl_grey-csoki_habcsok_4.jpg

earl_grey-csoki_habcsok_2.jpg

Az earl grey-csoki ízvilág régóta mozgatta már a fantáziámat, úgyhogy hétvégén, mikor a csillagok pozitív együttállásának köszönhetően volt egy kis maradék tojásfehérjém és egy szabad estém is, nekiálltam a habcsók készítésnek.

Őszintén szólva nem igazán szeretem a habcsókokat, valószínűleg azért, mert általában csak az édes íz érződik rajtuk, én pedig nem rajongok a túl édes sütikért. A megfelelő habcsókállag miatt a receptben szereplő cukormennyiséggel nem sok mindent lehet kezdeni (azon kívül, hogy beletörődünk, elmorzsolunk egy imát a szép popók istenéhez, esetleg kicsit többet edzünk a héten), de a habcsók ízén tudunk változtatni.

A csoki-earl grey változatban az tetszik nagyon, hogy a csoki inkább előbb, az earl grey inkább később érződik a habcsókban, és ez nagyon szép keretet ad neki :)

Az earl gray sima tea formájában kerül bele, én egy teafiltert bontottam ki ehhez, de talán működhet szálas teával is - a lényeg, hogy jó minőségű teát használj, és jó alaposan porítsd mozsárban, mielőtt a habcsókhoz kevernéd. A csoki pedig most tej- és étcsoki keveréke volt, ez nem túl tolakodó, szép kiegyenlített csokiízt ad, de persze ez ízlés kérdése, készítheted csak ét- vagy csak tejcsokisan is. A márványminta trükkje, hogy a csokit nem keverjük hozzá a masszához - de ezt úgyis leírom majd a receptben is ;)

earl_grey-csoki_habcsok_1.jpg

Earl grey-csoki habcsók

Hozzávalók:
(20 db-hoz)

  • 50 g étcsokoládé
  • 50 g tejcsokoládé
  • 2 tojásfehérje (60 g)
  • 100 g cukor
  • 1 mk. almaecet (5%-os)
  • 1 filter earl grey tea (2 tk.)

 

A sütőt melegítsd elő 110 °C-ra.

A csokikat gőz fölött vagy mikróban olvaszd fel, keverd össze.

A teát szórd ki a tasakból egy mozsárba, és morzsolgasd kicsit - az a jó, ha minél inkább por állagú.

A fehérjét kezdd el habosítani, és mikor félig már habos, fehéres színű, add hozzá a cukrot és az almaecetet, majd habosítsd ki teljesen. Ezt jobb kézi robotgéppel, és nem tálas mixerrel csinálni, mert így érzed majd, hogy mikor van kész a hab: legyen fényesen fehér, maradjon meg benne a habverő mintája, és kezdjen el kicsit visszahúzni - ha ezt elkezded érezni, akkor állj meg, most pont jó a hab állaga.

Add hozzá a porított teát, és keverd el.

Csurgasd a tetejére az olvasztott csokit, de ezt már NE keverd, csak egy spatulával lazán forgass rajta két irányból egyet, így biztos, hogy minden habcsókhoz jut majd belőle. Kanállal adagold a habcsókot sütőpapírozott sütőlemezre (nekem egy 30×40 cm-es méretűre pont ráfért mind). Ragacsos lesz, egy másik kanál segítségével könnyebb leszedni az adagolókanálról a habcsóktésztát (ettől egyébként még egy kicsit márványosabb lesz a mintája, ezért sem kell nagyon belekeverni a csokit).

Told a sütőlemezt a sütőbe, és hőlégkeveréses módban 45 perc alatt szárítsd meg a habcsókokat.

Rácson hagyd kihűlni, a kész habcsókokat száraz, hűvös helyen tárold.

 

További csokis finomságokat találsz ide kattintva>>

earl_grey-csoki_habcsok_3.jpg

 

Ha tetszett a recept, köszönöm, ha megosztod!

Még több finomságot találsz a Facebook és Instagram oldalamon! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sweethomebakes.blog.hu/api/trackback/id/tr416376772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Rólam...

profil_2021_1.jpg

Egy Budapestre költözött, vidéken felnőtt leányzó vagyok, aki lehet, hogy egy kicsit pályát tévesztett, mert bár kicsi gyermekkora óta a Nagymamája konyhájában csodálta a torták, fánkok és derelyék elkészítésének csodás folyamatát, valahogy mégis mérnök lett belőle. Legalábbis először.

Aztán ahogy jöttek a sikerek, rájöttem, hogy az én utam más. Azóta már cukrász is vagyok :) 

A bővebb sztorit ide kattintva olvashatod!

Facebook-on is megtalálsz

Kövess Instagramon is!

Rövidítések

  • ek. - evőkanál
  • tk. - teáskanál
  • mk. - mokkáskanál
  • cs. - csomag

Címkefelhő

áfonya (3) alma (19) aquafaba (1) árpa (1) aszalt barack (1) aszalt gyümölcs (7) babapiskóta (2) bacon (2) banán (4) barack (5) bazsalikom (2) bodza (1) bors (2) burgonya (1) búzacsíra (1) citrom (11) cseresznye (1) csokoládé (63) datolya (3) dió (15) earl grey (1) édesburgonya (1) élesztő (10) eper (10) eritrit (1) fagyi (6) fahéj (40) fehér csokoládé (14) feta (3) fokhagyma (2) földimogyoró (21) füge (3) fűszeres (33) gabona (2) ganache (1) gasztroajándék (26) gesztenye (1) goji (1) görög joghurt (2) graham liszt (2) gyömbér (18) gyümölcs (69) hagyma (2) hús (1) húsvét (15) joghurt (11) kakaó (17) kandírozott narancshéj (2) karácsony (69) karamell (14) kardamom (7) kávé (2) kefir (2) keksz (14) kókusz (5) konyak (2) körte (4) kovász (1) krémsajt/mascarpone (32) lekvár (2) levendula (1) likőr (1) magvak (2) mák (11) málna (3) mandula (1) marcipán (1) mazsola (16) meggy (8) méz (8) mézeskalács (6) mikrozöld (3) mogyoró (9) mogyoróvaj (1) mustár (1) müzli (3) napraforgó (2) narancs (8) nektarin (1) nyár (62) Nyereményjáték (1) ősz (64) pesto (1) petrezselyem (2) pezsgő (1) pisztácia (2) rebarbara (3) répa (1) ribizli (5) ricotta (6) rizs (2) ropi (1) rozs (2) rum (3) sajt (4) (1) spárga (1) sűrített tej (1) sütőtök (5) szegfűszeg (10) szerecsendió (9) szilva (3) szilveszter (2) tápióka (1) tavasz (33) tej (34) tejföl (13) tejszín (24) tél (84) teljes kiőrlésű liszt (5) tojás (31) tojásfehérje (2) tökmag (1) tonka (1) turmixok (2) túró (17) ünnep (20) vaj (1) vanília (40) video (1) vörösáfonya (7) zab (30) zöldség (1) smoothie-k (1)

Legújabb kommentek

  • SweetHome Bakes: @LanguageLover: De jó ezt hallani, örülök, hogy tetszik! Köszönöm a visszajelzést (2021.10.24. 16:39) Sütőtökös brownie
  • Bojtošová Mária: Isteni finom ez a torta, kettőt készitettem egyszerre. Egyet a családnak, egyet a kollégáknak. Min... (2020.08.24. 21:32) Almás csokitorta sós mogyorós karamellel
  • SweetHome: Ez igazából ízlés kérdése, ezt a brownie-t egy kicsit édesebbre készítettem, ezért van benne 200 g... (2018.05.07. 14:10) Ronda, de finom: Fűszeres boci brownie

Szerzői jog

Az oldalon található bejegyzések (a szövegek és a képek is) szerzői jogi védelem alatt állnak.

Bármilyen tartalmat szeretnél leközölni a blogomról, előzetesen keress meg emailben: SweetHomeBakes.Bp@gmail.com

Ha csak a receptet szeretnéd megosztani valakivel, kérlek, a bejegyzés linkjét küldd át/oszd meg! Köszönöm! :)

süti beállítások módosítása