Aki ismer, tudja: a brownie a kedvenc sütim.
De szinte sosem „normál” verzióban készítem, valamit mindig csavarok rajta, jópár változat felkerült már a blogra, és biztos, hogy lesz még ennél sokkal több is :)
Ez a brownie most földimogyorós, de nem olyan hűdeföldimogyorós módon, hanem csak finoman. A képeken is látszik: csak egy vékonyka réteg mogyoró van a süti tetején, így még a csoki íze dominál, a földimogyoró célja csak az volt, hogy egy kicsit megcsavarja a dolgokat.
Földimogyorós brownie
Hozzávalók:
a tésztához:
- 200 g vaj
- 100 g étcsokoládé
- 100 g tejcsokoládé
- 5 tojás
- 150 g cukor
- 4 ek. kakaópor
- 100 g liszt
- csipetnyi só
a földimogyorós részhez:
- 100 g földimogyoró
- 50 g porcukor
- 3 ek. tej
- 50 g olvasztott vaj
- csipetnyi só
A sütőt melegítsd elő 180ºC-ra.
A tésztához olvaszd össze a vajat a csokoládékkal.
A tojásokat a cukorral habosítsd ki jó alaposan, majd add hozzá az olvasztott csokis keveréket. Válts át kézi habverőre (vagy spatulára/fakanálra), és forgasd hozzá az átszitált kakaóport és a lisztet is. Öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe.
A földimogyorós részhez először készíts mogyoróvajat: tedd a földimogyorót a konyhai robotgép késes darálójába, és addig daráld, amíg krémes állagú nem lesz (ez több percig is eltart). Ha kész, keverd hozzá a többi hozzávalót, és egyenletesen oszlasd el a tészta tetején.
Told a tepsit az előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süsd készre.
Ha ennél részletesebben érdekel, hogyan süssük tökéletes brownie-t, kattints ide!
Még több brownie receptet találsz ide kattintva>>
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.