Két hatásos módszerem van a hideg esték átvészelésére: az egyik, hogy puha takaróba burkolózva odekuporodok a kanapéra, meleg teát kortyolgatok és megnézek egy filmet vagy könyvet olvasok, a másik pedig, hogy bekapcsolom a sütőt és sütök valamit, lehetőleg olyat, aminek már az illatáról is a meleg jut eszembe, és amit még melegen a legjobb megkóstolni. Most jut eszembe, van egy harmadik módszerem is: az előző kettő ötvözete :D
8 kategóriából válogattam ki a legjobb testet-szívet-lelket melengető sütiket, hogy mindenki megtalálja a kedvencét :) És bár minden sütire igaz, hogy akkor lehet szépen szeletelni, ha már kihűlt, most mégis olyan recepteket mutatok, amik még melegen a legfinomabbak - bevállalva persze, hogy emiatt a merénylet miatt nem ez nyeri el a hét legszebb süteménye díjat, de hát valamit valamiért... :D (A receptekhez kattints a süti nevére vagy a fotóra!)
A torták esetében egyszerű volt a dolgom: bár nem hagyományos, réteges torta, de attól még torta, és langyosan a legfinomabb a habos mogyorós csokitorta.
A piték között sem kellett nagyon keresgélnem, egyből tudtam, hogy a fűszeres almás pite az, ami a leghidegebb zimankóban is átmelegíti az embert :)
Morzsás süti kategóriában viszont egyszerűen nem tudtam választani két kedvencem között... Imádom ugyanis a mascarponekrémes-morzsás tetejű coffee cake-eket, ezért nem hagyhattam ki a fahéjas coffee cake-et, de túlságosan szeretem az almás-sütőtökös-karamellás morzsasütit is. Ez utóbbi egy kicsit „ronda és finom” süti, annak legnemesebb értelmében: annyira sok cucc van benne, amit egy laza morzsás cucc tart össze, hogy szépen szeletelni max behűtve lehetne, viszont nyilván még melegen a legfinomabb... :)
Aki ismer, tudja: a brownie a gyengém, ha sütiről van szó. Jópár változat van már fent a blogon, hajlamos vagyok mindet a legeslegkedvencebbemnek nevezni, és őszintén szólva, függetlenül attól, hogy több süti nem lehet az egyetlen kedvencem, mégis igaznak érzem azt, hogy ezek mind a kedvenceim. Az egyik ilyen legesleg közülük a fahéjas-duplacsokis brownie, alapmű, ha nem ettél még rétegezett brownie-t, ezzel kezdd!
Péksütik közül is egy fahéjas darabot választottam, hiába, a fahéj már csak ilyen téli fűszer... Ennek a szupi fahéjas cuccban tocsogós fahéjas csigának a receptjét még egy receptverseny nyeremény-workshopján tanultam Márk Szonjától, azóta is nagy kedvencem!
A sajttorták szerelmeseinek a mákos sajttortát ajánlom, ez itt nem a New York cheesecake változat, hanem a krémesebb Philadelphia krémsajtos, ez a verzió passzol igazán a mákkrém réteggel. Ha nem akarod megvárni, hogy szeletelhető legyen, oszd szét kis ramekinekbe, és süss egyadagos sajttortácskákat.
A pohárkrém kategóriából gyakorlatilag egy feltuningolt pudingot mutatok: almás karamellpuding csokival és tojáshabbal. Ez a recept még kezdő blogger koromból származik, amikor gyakorlatilag a szerencsén múlt, hogy szép fotót sikerül-e csinálnom vagy nem - ezért a fotó ne tévesszen meg, ez egy nagyon jó kis pohárdesszert :) Mint több süti is az itt felsoroltakból, ez is még melegen az igazi.
+1 Nem süti, mert sós, de nagyon finom, és hűvös estéken esik igazán jól: fűszeres-fokhagymás camambert. Pofonegyszerű elkészíteni, pirítóssal vagy frissen sült kiflivel/zsömlével nagyon finom!
Remélem tetszett a válogatás - de ha mégsem találtál kedvedre valót, körülnézhetsz még a téli receptjeim között ;)
Ha tetszett a recept, köszönöm, ha megosztod!
Még több finomságot találsz a Facebook és Instagram oldalamon! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.