Eperkrémes blondie fehér csokival és bodzaszörppel

Gyönyörű szép tavaszi idő van! Süt a nap, nyílnak a virágok, és nemsoká itt az eperszezon! A boltokban már lehet kapni epret, majdnem vettem is egy keveset, de szegény eperszemek olyan sápadt képet vágtak, nincs még itt az ideje hogy szép eper teremjen... Így aztán végül a fagyasztott verzió mellett döntöttem, amiből egy nagyon finom eperkrémes blondie készült.

eperkrémes blondie (3)

A blondie fehércsokis édessége nagyon jó alap a pudingszerű eperkrém gyümölcsös fanyarságához, aminek az enyhítésén egy kis bodzaszörp is dolgozik egyébként, ha nem is nagyon észrevehetően – de most nem az a lényeg, hogy egyértelműen érezzük a bodzát, hanem hogy minél jobban élvezhessük az eper finom ízét! ;)

Ja igen, a blondie. Itthon is találkoztam már blondie recepttel, de talán még nem terjedt el annyira, mint a brownie, macaron és társai – szóval ha nincs meg hogy mi is ez: a blondie gyakorlatilag brownie, csak nem barna, hanem világos, vagyis szőke, így kapta a blondie nevet. Nevéből adódóan itthon néhol szőkeség vagy szőkécske néven is láttam már, ugyanarról van szó: ugyanúgy, ahogy brownie minden olyan sütemény, ami csokis, nincs benne sütőpor, puha és kicsit lágy-krémes tésztája van, és ezer meg egy receptje ismert, ami mind más és más (és mind nagyon finom...), ugyanúgy a blondie is egy sor sütemény gyűjtőneve – a sütőpor nélküli, puha és kicsit lágy-krémes tésztájú, világos színű süteményeké. :)

eperkrémes blondie (1)

 

Eperkrémes blondie fehér csokival és bodzaszörppel

Hozzávalók:

a blondie-hoz:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg liszt

az eperkrémhez:

  • 300 g eper (fagyasztott és friss is jó)
  • 2 ek. bodzaszörp 2 dl szörppé hígítva
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 2 tk. sütőpor

A blondie-hoz a vajat és a fehér csokit összeolvasztjuk. A tojásokat a cukorral néhány perc alatt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajas csokit is, végül a lisztet, csomómentesre keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük. (Akkor jó, ha már kicsit szilárdulni kezdett a teteje, de ne várjuk meg, míg teljesen megsül.)

Az eperkrémhez az epret pürésítjük – megéri néhány szemet csak a pürésítés legvégén beletenni, és ezeket csak kicsit összenyomni, így icipici eperdarabok is lesznek a sütiben. Ehhez hozzákeverjük a bodzaszörpöt.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az eperpürét, majd a sütőporral elkevert lisztet is.

Az eperkrémet az elősütött blondie-ra öntjük, és további 25-30 perc alatt készre sütjük. Akkor van kész, ha néhány helyen halványan pirult a teteje.

eperkrémes blondie (2)

A bejegyzés trackback címe:

https://sweethomebakes.blog.hu/api/trackback/id/tr7816263994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Rólam...

profil_2021_1.jpg

Egy Budapestre költözött, vidéken felnőtt leányzó vagyok, aki lehet, hogy egy kicsit pályát tévesztett, mert bár kicsi gyermekkora óta a Nagymamája konyhájában csodálta a torták, fánkok és derelyék elkészítésének csodás folyamatát, valahogy mégis mérnök lett belőle. Legalábbis először.

Aztán ahogy jöttek a sikerek, rájöttem, hogy az én utam más. Azóta már cukrász is vagyok :) 

A bővebb sztorit ide kattintva olvashatod!

Facebook-on is megtalálsz

Kövess Instagramon is!

Rövidítések

  • ek. - evőkanál
  • tk. - teáskanál
  • mk. - mokkáskanál
  • cs. - csomag

Címkefelhő

áfonya (3) alma (19) aquafaba (1) árpa (1) aszalt barack (1) aszalt gyümölcs (7) babapiskóta (2) bacon (2) banán (4) barack (5) bazsalikom (2) bodza (1) bors (2) burgonya (1) búzacsíra (1) citrom (11) cseresznye (1) csokoládé (63) datolya (3) dió (15) earl grey (1) édesburgonya (1) élesztő (10) eper (10) eritrit (1) fagyi (6) fahéj (40) fehér csokoládé (14) feta (3) fokhagyma (2) földimogyoró (21) füge (3) fűszeres (33) gabona (2) ganache (1) gasztroajándék (26) gesztenye (1) goji (1) görög joghurt (2) graham liszt (2) gyömbér (18) gyümölcs (69) hagyma (2) hús (1) húsvét (15) joghurt (11) kakaó (17) kandírozott narancshéj (2) karácsony (69) karamell (14) kardamom (7) kávé (2) kefir (2) keksz (14) kókusz (5) konyak (2) körte (4) kovász (1) krémsajt/mascarpone (32) lekvár (2) levendula (1) likőr (1) magvak (2) mák (11) málna (3) mandula (1) marcipán (1) mazsola (16) meggy (8) méz (8) mézeskalács (6) mikrozöld (3) mogyoró (9) mogyoróvaj (1) mustár (1) müzli (3) napraforgó (2) narancs (8) nektarin (1) nyár (62) Nyereményjáték (1) ősz (64) pesto (1) petrezselyem (2) pezsgő (1) pisztácia (2) rebarbara (3) répa (1) ribizli (5) ricotta (6) rizs (2) ropi (1) rozs (2) rum (3) sajt (4) (1) spárga (1) sűrített tej (1) sütőtök (5) szegfűszeg (10) szerecsendió (9) szilva (3) szilveszter (2) tápióka (1) tavasz (33) tej (34) tejföl (13) tejszín (24) tél (84) teljes kiőrlésű liszt (5) tojás (31) tojásfehérje (2) tökmag (1) tonka (1) turmixok (2) túró (17) ünnep (20) vaj (1) vanília (40) video (1) vörösáfonya (7) zab (30) zöldség (1) smoothie-k (1)

Legújabb kommentek

  • SweetHome Bakes: @LanguageLover: De jó ezt hallani, örülök, hogy tetszik! Köszönöm a visszajelzést (2021.10.24. 16:39) Sütőtökös brownie
  • Bojtošová Mária: Isteni finom ez a torta, kettőt készitettem egyszerre. Egyet a családnak, egyet a kollégáknak. Min... (2020.08.24. 21:32) Almás csokitorta sós mogyorós karamellel
  • SweetHome: Ez igazából ízlés kérdése, ezt a brownie-t egy kicsit édesebbre készítettem, ezért van benne 200 g... (2018.05.07. 14:10) Ronda, de finom: Fűszeres boci brownie

Szerzői jog

Az oldalon található bejegyzések (a szövegek és a képek is) szerzői jogi védelem alatt állnak.

Bármilyen tartalmat szeretnél leközölni a blogomról, előzetesen keress meg emailben: SweetHomeBakes.Bp@gmail.com

Ha csak a receptet szeretnéd megosztani valakivel, kérlek, a bejegyzés linkjét küldd át/oszd meg! Köszönöm! :)

süti beállítások módosítása