Eperhab ribizlivel - villámgyorsan, 3 hozzávalóból

A mai rohanós világban kulcsfontosságú, hogyan tud gazdálkodni az ember az idejével, ezért aztán mindenki bevet valamit, hogy hatékonyabban tudjon működni - akár tudatosan, akár nem. Van, aki naptárat használ, van, aki a hűtő ajtaját vagy az íróasztal környékét nyomja tele fecnikkel, van, aki telefonos alkalmazásban jegyzi fel a teendőit - de a gyökere mindnek ugyanaz, minden egyes fecni vagy naptárbejegyzés ugyanazt a célt szolgálja: hogy minél könnyebben minél több mindent meg tudjon csinálni az ember. Mert ahogy cseperedünk, a teendők csak gyűlnek és gyűlnek... Egyre több mindent kell csinálni egyre gyorsabban. De olyan nem lehet, hogy emiatt le kell mondani az édességekről! Ilyenkor jó bevetni a habszifonos trükköt, amivel tényleg egy-két percen belül finom desszertet varázsolhatunk.

eperhab ribizlivel (2)

Ugye van habszifonotok? Ma már nem mindenkinek van otthon, mert a boltban lehet kapni készen flakonos tejszínhabot, olyat is, ami igazi (állati eredetű) tejszínből készül, tartósítószer nélkül. Gyerekkoromban még minden háztartásban volt egy, és igazi ünnep volt, ha egy születésnap vagy vendég érkezése miatt előkerült - tejszínhabbal tuningoltuk a sütiket, a kávét, bármit. A bármi alatt a kistányért, kiskanalat és az ujjacskánkat értem. :) Igazából most is egy születésnap alkalmából került elő nálunk a habszifon, ugyanis ezt kaptam szülinapomra, ráadásul nem is akármilyen darabot! Jól néz ki, ugye?

eperhab ribizlivel (3)

Nagyon örültem neki, nemcsak azért mert a miénk már nem működik, hanem azért is, mert nagyon jól néz ki, nem egy átlagos darab, és én nagyon imádom, ha valami különleges! Egyből ki is próbáltuk, két-három adag tejszínt simán eltüntettünk egy hét alatt... :) Mivel a ribizlik épp most kezdtek szép pirosak lenni, kipróbáltuk ezt a szupergyors desszertet is. Az eperhab édessége és a ribizli fanyarsága nagyon jó kontrasztot ad, mi nagyon szerettük; aki viszont az édesebb desszertekhez szokott, egy kicsit porcukrozza meg a ribizliket, hogy édesítsen kicsit a fanyarságán.

eperhab ribizlivel (1)

Eperhab ribizlivel

Hozzávalók:

  • 2,5 dl tejszín
  • kb. 6 ek. eperszörp (a mennyiség a szörp fajtájától függ)
  • személyenként egy marék ribizli
  • habszifon

A tejszínt és a szörpöt elkeverjük, mivel az egyes szörpök között lehet ízeltérés, érdemes kóstolással ellenőrizni a tejszínes keverék ízét. A szörpös tejszínt a habszifonba töltjük, a szifont lezárjuk, és becsavarunk egy patront. Jól összerázzuk, és a ribizlivel rétegezve kis tálkákba fújjuk. Hidegen a legfinomabb.

Tipp:

- Aki édesebben szereti a ribizlit, előbb forgassa a ribizliszemeket porcukorba, és porcukrosan rétegezze a habbal.

- Habszifon nélkül is elkészíthető, ha a tejszínhabot habverővel verjük habbá - ekkor viszont kicsit tovább tart az elkészítése.

- Próbáljátok ki ezeket a kombinációkat is:

  • őszibarack bodzaszörpös habbal
  • málna meggyszörpös habbal
  • eper csipkebogyószörpös habbal

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sweethomebakes.blog.hu/api/trackback/id/tr1516264028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Rólam...

profil_2021_1.jpg

Egy Budapestre költözött, vidéken felnőtt leányzó vagyok, aki lehet, hogy egy kicsit pályát tévesztett, mert bár kicsi gyermekkora óta a Nagymamája konyhájában csodálta a torták, fánkok és derelyék elkészítésének csodás folyamatát, valahogy mégis mérnök lett belőle. Legalábbis először.

Aztán ahogy jöttek a sikerek, rájöttem, hogy az én utam más. Azóta már cukrász is vagyok :) 

A bővebb sztorit ide kattintva olvashatod!

Facebook-on is megtalálsz

Kövess Instagramon is!

Rövidítések

  • ek. - evőkanál
  • tk. - teáskanál
  • mk. - mokkáskanál
  • cs. - csomag

Címkefelhő

áfonya (3) alma (19) aquafaba (1) árpa (1) aszalt barack (1) aszalt gyümölcs (7) babapiskóta (2) bacon (2) banán (4) barack (5) bazsalikom (2) bodza (1) bors (2) burgonya (1) búzacsíra (1) citrom (11) cseresznye (1) csokoládé (63) datolya (3) dió (15) earl grey (1) édesburgonya (1) élesztő (10) eper (10) eritrit (1) fagyi (6) fahéj (40) fehér csokoládé (14) feta (3) fokhagyma (2) földimogyoró (21) füge (3) fűszeres (33) gabona (2) ganache (1) gasztroajándék (26) gesztenye (1) goji (1) görög joghurt (2) graham liszt (2) gyömbér (18) gyümölcs (69) hagyma (2) hús (1) húsvét (15) joghurt (11) kakaó (17) kandírozott narancshéj (2) karácsony (69) karamell (14) kardamom (7) kávé (2) kefir (2) keksz (14) kókusz (5) konyak (2) körte (4) kovász (1) krémsajt/mascarpone (32) lekvár (2) levendula (1) likőr (1) magvak (2) mák (11) málna (3) mandula (1) marcipán (1) mazsola (16) meggy (8) méz (8) mézeskalács (6) mikrozöld (3) mogyoró (9) mogyoróvaj (1) mustár (1) müzli (3) napraforgó (2) narancs (8) nektarin (1) nyár (62) Nyereményjáték (1) ősz (64) pesto (1) petrezselyem (2) pezsgő (1) pisztácia (2) rebarbara (3) répa (1) ribizli (5) ricotta (6) rizs (2) ropi (1) rozs (2) rum (3) sajt (4) (1) spárga (1) sűrített tej (1) sütőtök (5) szegfűszeg (10) szerecsendió (9) szilva (3) szilveszter (2) tápióka (1) tavasz (33) tej (34) tejföl (13) tejszín (24) tél (84) teljes kiőrlésű liszt (5) tojás (31) tojásfehérje (2) tökmag (1) tonka (1) turmixok (2) túró (17) ünnep (20) vaj (1) vanília (40) video (1) vörösáfonya (7) zab (30) zöldség (1) smoothie-k (1)

Legújabb kommentek

  • SweetHome Bakes: @LanguageLover: De jó ezt hallani, örülök, hogy tetszik! Köszönöm a visszajelzést (2021.10.24. 16:39) Sütőtökös brownie
  • Bojtošová Mária: Isteni finom ez a torta, kettőt készitettem egyszerre. Egyet a családnak, egyet a kollégáknak. Min... (2020.08.24. 21:32) Almás csokitorta sós mogyorós karamellel
  • SweetHome: Ez igazából ízlés kérdése, ezt a brownie-t egy kicsit édesebbre készítettem, ezért van benne 200 g... (2018.05.07. 14:10) Ronda, de finom: Fűszeres boci brownie

Szerzői jog

Az oldalon található bejegyzések (a szövegek és a képek is) szerzői jogi védelem alatt állnak.

Bármilyen tartalmat szeretnél leközölni a blogomról, előzetesen keress meg emailben: SweetHomeBakes.Bp@gmail.com

Ha csak a receptet szeretnéd megosztani valakivel, kérlek, a bejegyzés linkjét küldd át/oszd meg! Köszönöm! :)

süti beállítások módosítása