A mai rohanós világban kulcsfontosságú, hogyan tud gazdálkodni az ember az idejével, ezért aztán mindenki bevet valamit, hogy hatékonyabban tudjon működni - akár tudatosan, akár nem. Van, aki naptárat használ, van, aki a hűtő ajtaját vagy az íróasztal környékét nyomja tele fecnikkel, van, aki telefonos alkalmazásban jegyzi fel a teendőit - de a gyökere mindnek ugyanaz, minden egyes fecni vagy naptárbejegyzés ugyanazt a célt szolgálja: hogy minél könnyebben minél több mindent meg tudjon csinálni az ember. Mert ahogy cseperedünk, a teendők csak gyűlnek és gyűlnek... Egyre több mindent kell csinálni egyre gyorsabban. De olyan nem lehet, hogy emiatt le kell mondani az édességekről! Ilyenkor jó bevetni a habszifonos trükköt, amivel tényleg egy-két percen belül finom desszertet varázsolhatunk.
Ugye van habszifonotok? Ma már nem mindenkinek van otthon, mert a boltban lehet kapni készen flakonos tejszínhabot, olyat is, ami igazi (állati eredetű) tejszínből készül, tartósítószer nélkül. Gyerekkoromban még minden háztartásban volt egy, és igazi ünnep volt, ha egy születésnap vagy vendég érkezése miatt előkerült - tejszínhabbal tuningoltuk a sütiket, a kávét, bármit. A bármi alatt a kistányért, kiskanalat és az ujjacskánkat értem. :) Igazából most is egy születésnap alkalmából került elő nálunk a habszifon, ugyanis ezt kaptam szülinapomra, ráadásul nem is akármilyen darabot! Jól néz ki, ugye?
Nagyon örültem neki, nemcsak azért mert a miénk már nem működik, hanem azért is, mert nagyon jól néz ki, nem egy átlagos darab, és én nagyon imádom, ha valami különleges! Egyből ki is próbáltuk, két-három adag tejszínt simán eltüntettünk egy hét alatt... :) Mivel a ribizlik épp most kezdtek szép pirosak lenni, kipróbáltuk ezt a szupergyors desszertet is. Az eperhab édessége és a ribizli fanyarsága nagyon jó kontrasztot ad, mi nagyon szerettük; aki viszont az édesebb desszertekhez szokott, egy kicsit porcukrozza meg a ribizliket, hogy édesítsen kicsit a fanyarságán.
Eperhab ribizlivel
Hozzávalók:
- 2,5 dl tejszín
- kb. 6 ek. eperszörp (a mennyiség a szörp fajtájától függ)
- személyenként egy marék ribizli
- habszifon
A tejszínt és a szörpöt elkeverjük, mivel az egyes szörpök között lehet ízeltérés, érdemes kóstolással ellenőrizni a tejszínes keverék ízét. A szörpös tejszínt a habszifonba töltjük, a szifont lezárjuk, és becsavarunk egy patront. Jól összerázzuk, és a ribizlivel rétegezve kis tálkákba fújjuk. Hidegen a legfinomabb.
Tipp:
- Aki édesebben szereti a ribizlit, előbb forgassa a ribizliszemeket porcukorba, és porcukrosan rétegezze a habbal.
- Habszifon nélkül is elkészíthető, ha a tejszínhabot habverővel verjük habbá - ekkor viszont kicsit tovább tart az elkészítése.
- Próbáljátok ki ezeket a kombinációkat is:
- őszibarack bodzaszörpös habbal
- málna meggyszörpös habbal
- eper csipkebogyószörpös habbal
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.