Rebarbara pohárkrém fagyival - sütés nélkül, gyorsan

Vajon hány bejegyzésem kezdtem azzal, hogy alig volt valamire is időm a héten, ezer meg egy dolgot próbálok csinálni, ezért találnom kellett egy gyors megoldást a sütikészítésre? Valószínűleg sokszor. És valószínűleg ennél még sokszor többször is fogok, magamat ismerve. :) Nem szeretek unatkozni, az biztos! Mostanában nem is szoktam, és úgy tűnik, ez idővel csak fokozódik.

Jövő héten például nekiállok elkészíteni a Restaurant Day-re tervezett csomagomat! Már nagyon várom, jó kis finomságok készülnek majd... Ha kíváncsi vagy rá, mi is ez, ide kattintva találsz róla infot!

De hogy ne térjek el a fő témától: a héten nálam egy szupergyors, hűsítő desszert készült, egy személyre, két személyre és sok személyre is elkészíthető, ki hogy szeretné. Nézzük is, hogyan! ;)

 

Rebarbara pohárkrém fagyival

Hozzávalók:
(2 személyre)

a rebarbara szószhoz:

  • 2 nagy szál rebarbara
  • 1 púpos tk. étkezési keményítő
  • 2 ek. cukor

a kekszréteghez:

  • 100 g (2 kis csomag) gyümölcsös zabkeksz
  • 4 dkg vaj

az összeállításhoz kell még:

  • 2 gombóc fagyi (pl. vanília)

A rebarbarát megpucoljuk és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. 1 dl vízben feltesszük főni, ne nagyon kevergessük, inkább csak körkörösen mozgassuk meg a lábast, mert könnyen szálakra esnek a rebarbara darabok. Nagyon hamar megfő, ha már puha, adjuk hozzá a kevés vízben csomómentesre kevert keményítőt, óvatosan keverve (most muszáj...) forraljuk fel, ha az egész felforrt, kész is van.

A kekszeket törjük apró morzsásra, a vajat olvasszuk meg, öntsük rá a kekszmorzsára és keverjük jól el.

A kekszes keverék negyedét tegyük az egyik tálkába, másik negyedét a másik tálkába, és finoman nyomkodjuk le. Erre tegyünk két-két evőkanál rebarbaraszószt, simítsuk vízszintesre, majd szórjuk rá a maradék kekszmorzsát, simítsuk el ezt is. Tetejére tegyünk még két-két evőkanál rebarbaraszószt. Igény szerint behűtve vagy melegen is finom, de a tetejére mindenképp tegyünk egy gombóc fagyit!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sweethomebakes.blog.hu/api/trackback/id/tr3316264036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nóra Erdődi 2015.08.12. 11:46:42

Vagány a kisvillád! :)

SweetHome 2015.08.12. 12:02:16

Kölcsön villa, jófej aki kölcsön "adta" ;) :)

Rólam...

profil_2021_1.jpg

Egy Budapestre költözött, vidéken felnőtt leányzó vagyok, aki lehet, hogy egy kicsit pályát tévesztett, mert bár kicsi gyermekkora óta a Nagymamája konyhájában csodálta a torták, fánkok és derelyék elkészítésének csodás folyamatát, valahogy mégis mérnök lett belőle. Legalábbis először.

Aztán ahogy jöttek a sikerek, rájöttem, hogy az én utam más. Azóta már cukrász is vagyok :) 

A bővebb sztorit ide kattintva olvashatod!

Facebook-on is megtalálsz

Kövess Instagramon is!

Rövidítések

  • ek. - evőkanál
  • tk. - teáskanál
  • mk. - mokkáskanál
  • cs. - csomag

Címkefelhő

áfonya (3) alma (19) aquafaba (1) árpa (1) aszalt barack (1) aszalt gyümölcs (7) babapiskóta (2) bacon (2) banán (4) barack (5) bazsalikom (2) bodza (1) bors (2) burgonya (1) búzacsíra (1) citrom (11) cseresznye (1) csokoládé (63) datolya (3) dió (15) earl grey (1) édesburgonya (1) élesztő (10) eper (10) eritrit (1) fagyi (6) fahéj (40) fehér csokoládé (14) feta (3) fokhagyma (2) földimogyoró (21) füge (3) fűszeres (33) gabona (2) ganache (1) gasztroajándék (26) gesztenye (1) goji (1) görög joghurt (2) graham liszt (2) gyömbér (18) gyümölcs (69) hagyma (2) hús (1) húsvét (15) joghurt (11) kakaó (17) kandírozott narancshéj (2) karácsony (69) karamell (14) kardamom (7) kávé (2) kefir (2) keksz (14) kókusz (5) konyak (2) körte (4) kovász (1) krémsajt/mascarpone (32) lekvár (2) levendula (1) likőr (1) magvak (2) mák (11) málna (3) mandula (1) marcipán (1) mazsola (16) meggy (8) méz (8) mézeskalács (6) mikrozöld (3) mogyoró (9) mogyoróvaj (1) mustár (1) müzli (3) napraforgó (2) narancs (8) nektarin (1) nyár (62) Nyereményjáték (1) ősz (64) pesto (1) petrezselyem (2) pezsgő (1) pisztácia (2) rebarbara (3) répa (1) ribizli (5) ricotta (6) rizs (2) ropi (1) rozs (2) rum (3) sajt (4) (1) spárga (1) sűrített tej (1) sütőtök (5) szegfűszeg (10) szerecsendió (9) szilva (3) szilveszter (2) tápióka (1) tavasz (33) tej (34) tejföl (13) tejszín (24) tél (84) teljes kiőrlésű liszt (5) tojás (31) tojásfehérje (2) tökmag (1) tonka (1) turmixok (2) túró (17) ünnep (20) vaj (1) vanília (40) video (1) vörösáfonya (7) zab (30) zöldség (1) smoothie-k (1)

Legújabb kommentek

  • SweetHome Bakes: @LanguageLover: De jó ezt hallani, örülök, hogy tetszik! Köszönöm a visszajelzést (2021.10.24. 16:39) Sütőtökös brownie
  • Bojtošová Mária: Isteni finom ez a torta, kettőt készitettem egyszerre. Egyet a családnak, egyet a kollégáknak. Min... (2020.08.24. 21:32) Almás csokitorta sós mogyorós karamellel
  • SweetHome: Ez igazából ízlés kérdése, ezt a brownie-t egy kicsit édesebbre készítettem, ezért van benne 200 g... (2018.05.07. 14:10) Ronda, de finom: Fűszeres boci brownie

Szerzői jog

Az oldalon található bejegyzések (a szövegek és a képek is) szerzői jogi védelem alatt állnak.

Bármilyen tartalmat szeretnél leközölni a blogomról, előzetesen keress meg emailben: SweetHomeBakes.Bp@gmail.com

Ha csak a receptet szeretnéd megosztani valakivel, kérlek, a bejegyzés linkjét küldd át/oszd meg! Köszönöm! :)

süti beállítások módosítása