Igazi last minute elkészíthető gasztroajándék, egészen professzionális kinézettel, pedig gyerekjáték elkészíteni (de komolyan, nyugodtan próbáljátok ki gyerekekkel is, csak a csokiolvasztást hagyjátok meg felnőtt fennhatóság alatt), és nagyon-nagyon-nagyon finom.
Ezeket a falatnyi kis bonbonokat Mikulásra készítettem, december 5-én késő délután, és még este be is tudtam őket csomagolni, pedig nem tettem hűtőbe, mert féltem, hogy ha túl gyorsan szilárdul meg a csoki, akkor nem lesz olyan szép a színe. Nem tudom miért szokott hűtőben foltosan kifehéredni, de néhányszor már tapasztaltam, ezért azóta csak szobahőmérsékleten hűtöm a csokikat - de az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy ezek a bonbonok egy 22-23, max 25°C-os szobában pihentek szilárdulás céljából, akinél ennél melegebb van, annál kicsit több időre lehet szükség, viszont mivel tényleg szupergyorsan elkészíthető, simán megéri belevágni. :)
Olyan nagyon finom, hogy gyorsan is fogy, viszont egy adagból nekem 63 db kis bonbon lett, tehát van miből fogynia, ennyit senki nem fog egyből a karácsonyfa alatt eltüntetni. (De meg fogja próbálni, az biztos... :) )
Két hozzávalóból áll az egész: csokiból és müzliből. Ennyi, más nem is kell hozzá. Én házi készítésű müzliből készítettem, de bolti müzlivel is tökéletes - a lényeg, hogy előtte kóstoljuk meg a müzlit, teszteljük az ízét. :) Amire még érdemes figyelni: mielőtt kidobjuk a csoki (és a müzli, ha boltban vettük) csomagolását, nézzük meg a lejárati dátumot (házi müzli esetén kb. 4 héttel számolhatunk, de ez is függ a hozzávalók lejárati dátumától - ó, de szép spirál ez!), amelyik hamarabb lejár, addig lesz fogyasztható a bonbon is (a csoki nem áztatja el a müzlit, ezért nem romlik gyorsabban). De térjünk a tárgyra: jöjjön a recept! :)
Roppanós bonbon villámgyorsan
Hozzávalók:
(60-65 db-hoz)
- 12 ek. müzlikeverék (házi készítésűvel lesz igazán finom)
- 200 g csokoládé (én tejcsokoládéval készítettem, de étcsokival és fehércsokival is működik)
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a müzlit, és jól elkeverjük, hogy a müzli minden kis darabkája csokis legyen. A csoki-müzli keverékből sütőpapírra kiskanállal kis halmokat teszünk, bonbonformára igazítjuk úgy, hogy ne legyen túl lapos, és hagyjuk kihűlni, hogy a csokoládé megszilárduljon.
Száraz, hűvös helyen, papír- vagy fémdobozban tároljuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.