r:Kettő az egyben recept: sütit és jégkrémet fogunk most csinálni egyszerre! A jégkrémet elteheted későbbre, ha nem szeretnél hasonló ízű nasit enni ugyanazon a napon. ;)
Én persze simán megettem egy délután alatt az én részemet a pohárkrémből és a jégkrémből is, de hát én édességmániás vagyok, nem muszáj követni a példámat - a jégkrém a fagyasztóban egy-két hétig tuti, hogy eláll. Lehet csinálok is még egy adaggal, és félreteszem nyár végére, mikor már nem lesz málna! :)
Persze más gyümölccsel is finom, mivel a mascarpone-s rész semleges ízű, és egyetlen szerepe, hogy krémessé tegye a jégkrémet, így gyakorlatilag bármilyen gyümölccsel vagy gyümölcskeverékkel elkészíthetjük. Az én kedvenc gyümölcsöm a málna, ezért az idei gyér termés ellenére többször is learattam a málnabokrokat, hogy aztán valamilyen sütit készítsek belőle - és ezekkel a sütikkel remélem sikerült kárpótolnom a málna jogos tulajdonosait. :) :) :)
Málnajégkrém és málnás pohárkrém
Hozzávalók:
- 500 g mascarpone
- porcukor ízlés szerinti mennyiségben (én 4 evőkanállal tettem bele)
- 250 g tejszín
- kb. 500 g málna
a pohárkrémhez:
- keksz
A málnát megmossuk, és félretesszük száradni.
A mascarpone-t a porcukorral elkeverjük.
A tejszínt habbá verjük, és több részletben hozzáforgatjuk a mascarpone-hoz.
Ezzel kész is van az alapanyagunk a jégkrémhez és a pohárkrémhez.
A jégkrémhez elővesszük a jégkrémformát (ha nincs ilyenünk, kávéspohár méretű papír- vagy műanyagpoharakat is használhatunk fa pálcikával vagy kiskanállal).
A krémből egy külön tálba szedjünk ki annyit, amennyiből jégkrémet szeretnénk készíteni (vagy amennyi a jégkrémformákba belefér). Ehhez a krémhez keverjünk málnát, és a keveréket adagoljuk ki a jégkrémformákba. Legalább egy éjszakán át érdemes fagyasztani, hogy biztosan átfagyjon.
A maradék krémből készítsük el a pohárkrémeket: vegyünk elő poharakat, az aljára tördeljünk kekszet, erre kanalazzunk a krémből egy réteget, szórjuk meg egy réteg málnával, és így folytassuk a rétegezést, amíg a krém el nem fogy. A tetejét díszítsük málnaszemekkel. Hidegen a legfinomabb.
Ha tetszett a recept, köszönöm, ha megosztod!
Még több finomságot találsz a Facebook és Instagram oldalamon! :)
Még több gyorsan elkészíthető finomságot találsz ide kattintva>>
További sütés nélküli receptet pedig ide kattintva találsz>>
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal