Villámgyorsan elkészíthető süti receptet keresel? Megtaláltad, ez a gesztenyetorta nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Elronthatatlan, és még finom is! :)
Gyors gesztenyetorta
Hozzávalók:
a piskótához:
- 3 tojás
- 3 ek. cukor
- 2 ek. liszt
- 1 ek. kakaópor
a krémhez:
- 250 g gesztenyepüré (kiolvasztva, de hűtőhidegen)
- 250 ml hideg tejszín
a tetejére:
- 50 g étcsokoládé
- aki szereti, tálaláskor tehet még rá tejszínhabot
Először a piskótát készítjük el: a tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. Egyesével hozzáadjuk a cukrot, géppel ezt is jól elkeverjük, majd szintén egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját is. Ekkor félretesszük a gépet, mert a száraz hozzávalókat csak óvatosan keverjük a habhoz, nehogy összeessen a szépen felvert tojáshab.
A lisztet és a kakaóport a hab tetejére szitáljuk, és körkörös mozdulatokkal óvatosan elkeverjük.
A tésztát kivajazott-kilisztezett tortaformába vagy piteformába töltjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (akkor van kész, ha a tésztába szúrt tű teljesen tisztán jön ki belőle). A kész piskótát félretesszük hűlni.
A tejszínt habbá verjük, majd több részletben, kézzel kicsit összemorzsolva hozzákeverjük a gesztenyemasszát. A krémet a piskóta tetejére halmozzuk, és egyenletesen elterítjük.
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, és villával csíkokat csurgatunk a süti tetejére.
Ha tetszett a recept, köszönöm, ha megosztod!
Még több finomságot találsz a Facebook és Instagram oldalamon! :)
Még több gyorsan elkészíthető finomságot találsz ide kattintva>>
További torta receptekhez pedig ide kattints>>
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.