A baracknak a pohár áll a legjobban.
Tudom, nagyon sok finom barackos süti létezik, de valahogy mégis pohárdesszertben állja meg a legjobban a helyét.
Nem az első barackos pohárkrémem ez, készült már müzlivel egy nagyon hasonló.
Megmagyarázni nem nagyon tudom, hogy miért, de valahogy ha barackról van szó, először mindig pohárkrémes megoldás ugrik be :) Pedig sütöttem már tortát is barackkal, de lehet, hogy erre mondják, hogy kivétel erősíti a szabályt. Ha barack, akkor pohár. Jól áll neki, és kész! :D
Barackos pohárdesszert
Hozzávalók:
(2 pohárhoz)
- 35 g zabkeksz
- 15 g vaj
- 250 g mascarpone
- ízlés szerint porcukor vagy méz (én 15 g porcukrot tettem bele)
- fél rúd vanília kikapart magjai
- 2 egész nektarin (vagy más barack)
A zabkekszet mozsárban morzsásra törjük. A vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a kekszmorzsához. Ezt a morzsát tesszük a poharak aljába, finoman lenyomkodjuk, és amíg a krémet készítjük, betesszük a hűtőbe, hogy kihűljön.
Következik a krém: a mascarpone-t a porcukorral és a vaníliával robotgéppel kikeverjük, kicsit habosítjuk is, majd a kekszmorzsára kanalazzuk.
Végül a barackokat megmossuk, ha nem nektarint használunk, akkor hámozzuk is meg (a nektarint nem szükséges hámozni). Vágjuk apró kockákra, és tegyük a krém tetejére. Ezzel kész is van a desszertünk :)
Hidegen a legfinomabb!
Még több pohárkrémet találsz ide kattintva>>
További gyorsan elkészíthető finomsághoz kattints ide>>
Sütés nélküli receptet ide kattintva találsz>>
Gyümölcsös receptekhez pedig kattints ide>>
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.