A rohanós hétköznapok süteménye. Vagy a lusta hétvégéké. Vagy mindkettő - igazán fincsi, és gyorsan elfogy, de pár perc alatt kész a következő adag :)
Azt hiszem ez a leggyorsabban és legegyszerűbben elkészíthető süti a blogon, ráadásul csak 1 keverőtál és 1 villa kell hozzá, így a mosogatás se fog sokáig tartani, szóval duplán nyerő a dolog :D
A legjobban mégis azt szeretem benne, hogy olyan puha, lágy, de mégis tartalmas állaga van, mint egy igazi, jó vidéki sütinek.
Ha nem ilyen kis kerek, kompakt verziót szeretnél, akkor dupla adagot keverj ki, és süsd egy kb. 20×25 cm-es tepsiben (a sütési idő kicsit hosszabb lehet, de tűpróbával tudod ellenőrizni, hogy mikor kell kivenni a sütőből).
Aszalt áfonya helyett pedig tehetsz bele friss gyümölcsöket is, eperrel nagyon finom!
Egyszerű, gyors túrós lepény
Hozzávalók:
(egy ∅18 cm-es tortaformához)
- 250 g túró
- 3 tojás
- 30 g cukor
- ½ biocitrom reszelt héja
- 75 g kefir
- 30 g liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 50 g aszalt vörösáfonya
Egy villával törd át a túrót – botmixerrel ne ess neki, jó, ha kis darabkák maradnak benne, csak túl nagy rögök ne legyenek.
Ugyanezzel a villával keverd hozzá a tojást, a cukrot és a citromhéjat, majd a kefirt, végül a lisztet és a sütőport is.
Öntsd a masszát a sütőpapírral bélelt tortaformába, és szórd rá az áfonyát.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süsd készre (tűpróbáig).
Még több gyorsan elkészíthető finomsághoz kattints ide>>
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.