Igazi szétolvad a szádban típusú brownie-ról lesz most szó...
Ez a süti egyébként ismerős lesz annak, aki járt idén a Mentes Feszten: ez az egyik, amit megkóstolhattatok ott, és ez az egyik recept, amit az ajándék könyvjelzőkön vittem :)
De ha akkor lemaradtál róla, most itt az alkalom - mármint nem konkrétan a kóstolóra gondoltam, de hidd el, még jobban is jársz, ha készítesz egy egész adaggal otthon, így nem csak néhány kóstoló szelet jut :D
Amit érdemes tudni a sütiről: ha hűtőben tartod, fogyasztás előtt időben vedd ki, mert szobahőmérsékletűen a legjobb az állaga!
Én mandulatejjel készítettem, ezt lecserélheted bármilyen magtejre - mindenki mást szeret, nekem a mandulatej a kedvencem, ezért tettem bele ezt :)
A tetejére a nálam örök kedvenc földimogyoró került (kicsit sósan a legtutibb), de ez is személyre szabható, igazából nem is muszáj bármit tenni rá - azért a málnaszezon beköszöntével, akármilyen nagy földimogyoró-imádó is vagyok, megnézem ezt a sütit málnával megpakolva is :)
Vegán brownie
Hozzávalók:
(egy 16×21 cm-es tepsihez)
- 110 g kókuszzsír
- 200 g étcsokoládé
- fél vaníliarúd kikapart magjai
- 160 g cukor
- nagy csipet só
- 210 g liszt
- 8 g kakaópor (2 csapott tk.)
- 320 g (3,2 dl) mandulatej (vagy más magtej)
a tetejére:
- kb. 40 g durvára tört földimogyoró
A kókuszzsírt és a csokoládét olvaszd meg, majd add hozzá a vaníliát, a cukrot és a sót.
A lisztet a kakaóporral szitáld át, és több részletben, a mandulatejjel váltogatva keverd a masszához.
Öntsd a tésztát sütőpapírozott tepsibe, szórd rá a földimogyorót, és 180°C-on 20-25 perc alatt süsd készre.
Tipp: A tetejére szórhatsz másféle olajos magot, friss vagy fagyasztott gyümölcsöt.
A brownie-t fűszerezheted pl. fahéjjal, mézeskalács fűszerkeverékkel, tonkával.
Ha tetszett a recept, köszönöm, ha megosztod!
Még több finomságot találsz a Facebook és Instagram oldalamon! :)
Még több brownie-hoz kattints ide>>
Csokis receptekhez pedig kattints ide>>
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.