Hurrá, ősz van, szép sárgás-vöröses fák, vadgesztenye, dió, eső és szél, arcüreggyulladás és sok tea, fahéj mindennel, sütőtök és alma! És brownie.
Ilyenkor ősszel nincs is jobb annál, mint ülni a jó meleg szobában, és valami finomságot majszolni. Mondjuk valami almásat - ha már szezonja van, és lehetne benne csoki is, mert a csoki energiát ad, melegít. (Jesszusom, mennyi csokit megettem én, mikor kiköltöztem Norvégiába! :) )
Ez a süti még néhány héttel ezelőtt készült, akkor épp nagyon meleg volt, így talán jobb is, hogy csak most jutottam oda, hogy a receptet meg tudjam osztani, mert ehhez az időhöz valahogy sokkal jobban megy, a hűvös őszi napokon esik csak igazán jól egy pihe-puha, lágy és krémes almás brownie. A még őszibb hangulat kedvéért egy kis fahéjat is tehetünk még bele, de anélkül is nagyon szuper az alma-csoki páros, és miközben sül, nagyon finom illatossá varázsolja a konyhát. Még langyosan a legfinomabb, bár ekkor még nehéz szeletelni, mert az alma miatt a szokásosnál is lágyabb kicsit ez a brownie - viszont mivel pont ezért finom, igazán megéri bevállalni a „ronda, de finom” kategóriát! :)
Almás-zabos brownie
Hozzávalók:
- 200 g vaj
- 200 g étcsokoládé
- 5 tojás
- 25 dkg cukor
- 4 ek. kakaópor
- 5 dkg liszt
- 5 dkg zabpehely
- 25 dkg alma (megtisztítva)
A vajat és a csokoládét összeolvasztjuk.
Amíg a vaj és csoki olvad, az almát meghámozzuk, a magházat kivágjuk, ekkor mérünk ki belőle 25 dkg-ot. Apró, kb. félcentis kockákra vágjuk.
A zabpelyhet késes darálóban kicsit megdaráljuk, éppen csak annyira, hogy valamivel kisebbek legyenek benne a darabok, de azért ne legyen még nagyon lisztes. Hozzákeverjük a kakaóport és a lisztet.
Az egész tojásokat habbá verjük, addig, amíg az egész habos állagú és fehéres színű lesz, ehhez kb. 5 percre van szükség.
A tojáshabhoz hozzákeverjük a cukrot, géppel jól elkeverjük, majd a csokis keveréket, végül a zabpehely-kakaópor-liszt keveréket.
Sütőpapírozott tepsibe simítjuk, rádobáljuk az almát úgy, hogy mindenhová egyenletesen jusson, és 180°C-os sütőben kb. 45 perc alatt, tűpróbáig sütjük - puha lesz ugyan a tésztája, de onnan tudjuk hogy kész, hogy már nem ragad annyira a tűhöz.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.