Karácsonyi ajándékot hoztam nektek: egy finom meleg, illatos forrócsokit. OK, nektek kell elkészíteni, de pár perc alatt kész, és egy kényelmes fotelba leülve, takaróba burkolózva nagyon-nagyon jólesik. Ez karácsonykor jár nekünk! :)
Finom illatos, mézeskalácsos, nagyobbak rummal vagy kávéval tuningolhatják, nem igényel nagy előkészületet az elkészítése, egy lábasban összefőzzük, és kész. Egy adaghoz írtam a receptet, de egyszerre több adag is készíthető, csak fel kell szorozni a hozzávalókat a magasba nyújtott kezek számával. :)
Mézeskalácsos forrócsoki
Hozzávalók:
(1 adaghoz)
- 2,5 dl tej
- 4 kocka csokoládé (csak ét, vagy tej és ét fele-fele arányban)
- ¼ mk. mézeskalács fűszerkeverék
- 1 tk. étkezési keményítő (elhagyható, de sűrűbb, selymesebb lesz tőle a forrócsokink)
- ízlés szerint: méz, rum és/vagy kávé
- tetejére ízlés szerint: tejszínhab, mézeskalács fűszerkeverék és olvasztott csokoládé
Az étkezési keményítőt egy lábasba téve először csak nagyon kevés tejjel simára keverjük, majd öntünk még hozzá tejet, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és kézi habverővel folyamatosan kevergetve felforraljuk. Eközben a csokikockák elolvadnak, és a habverővel csomómentesre tudjuk keverni a forró csokit. (A forralásra az étkezési keményítő miatt van szükség, ha nem szeretnénk, hogy túl forró legyen a forró csokink, akkor ne öntsük az összes tejet a lábasba, hanem csak kevesebbel forraljuk fel a keveréket.)
A tetejét díszítsük ízlés szerint, én tejszínhabot, mézeskalács fűszerkeveréket és olvasztott étcsokoládét tettem rá, de nagyon finom pillecukorral megszórva is.
Boldog karácsonyt!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.