Örömmel jelentem: sikeresen túléltük a karácsonyt! :) Idén csak három helyre mentünk, ami elméletben könnyített pályának számít, viszont novemberben-decemberben úgy lemerítettük az elemeinket, hogy másfél nap konstans pihenés után is kokszik vagyunk még. Ennél többre viszont nem lesz idő, úgyhogy ez van, bepróbálkozunk még egy korán fekvés-korán kelés kombóval, ez nekem szokott segíteni.
Az ilyen időszakokban a sütésen is szoktam lazítani kicsit, nem a munkásabb-bonyolultabb receptekhez nyúlok, hanem valami egyszerűbbet és gyorsabbat készítek, így több idő marad másra, a pihenésre is.
Ilyen ez a süti is: a krémet összekeverjük, és keksszel rétegezzük. Egy éjszakát pihen a hűtőben, és ennyi! :) Mutatom is a receptet. ;)
Epres-tejfölös-kekszes szelet
Hozzávalók:
- 850 g tejföl
- 10-12 ek. házi eperlekvár (vagy másmilyen lekvár; bolti lekvárból kevesebb is elég, mert az édesebb)
- ízlés szerint méz (én 1 evőkanállal tettem bele)
- 400-500 g négyszögletes keksz
A tejfölt és a lekvárt összekeverjük, megkóstoljuk, hogy mennyire édes, szükség esetén még több lekvárt és mézet teszünk még bele.
Egy kb. 20×30 cm-es tál alját kirakjuk keksszel úgy, hogy teljesen befedje, majd kenünk rá a tejfölös krémből ugyanolyan vastagságban, mint a keksz, erre újra kekszeket pakolunk, tejfölös krémet kenünk, és a rétegezést így folytatjuk addig, amíg el nem fogy a krém - a krémmel zárjuk a rétegezést.
Hűtőbe tesszük, legalább 4 órán át hagyjuk puhulni, de legjobb, ha előző nap készítjük el, és egy éjszakát tölt a hűtőben a süti.
Tipp: Ha van friss gyümölcs otthon, díszíthetjük vele a tetejét.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.