Közeleg az év vége, ilyenkor jó egy kicsit számot vetni, összegezni, hogy milyen volt az óév. Négy szempont szerint megvizsgáltam kicsit a blogot is, így készült az alábbi négy lista: ebben az évben melyik 5 süti tetszett nektek a legjobban, melyik 5 sütit szerettem én a legjobban, mi az 5 legjobb, és mi az 5 legproblémásabb bloggal kapcsolatos dolog, ami velem történt.
Top 5 sütemény szerintetek - ami a legtöbb oldalletöltést érte el 2015-ben
- Az ötödik legnépszerűbb az eperkrémes blondie fehércsokival és bodzaszörppel, egy igazi tavaszi-nyári süti, ami szerencsére egész évben elkészíthető, mert fagyasztott eperből is tökéletes.
- A negyedik az adventi kalács naptár lett, aminek a címén nagyon törtem a fejem, mert igen, tényleg adventra készítettem belőle 24 kis kalácsot, amiből utána naponta egyet vettem elő, de igazából bármikor jól jön ez a recept, ha előre szeretnénk dolgozni, de mégis friss kalácsra vágyunk.
- A harmadik legnézettebb a tejpite csokidarabkákkal és mogyorós keksz alappal még áprilisból, ó, ez tényleg nagyon-nagyon jó volt... Pihe-puha, krémes, kicsit csokis, mogyorós... #nyamm
- A második helyen egy decemberi recept, a mézeskalács-fűszeres tejfölpite áll, ami azért érdekes, mert december elején tettem fel a blogra, tehát egész rövid idő alatt került fel a második helyre. Megérdemli egyébként ezt a helyet, nagyon finom, selymesen lágy a krémje, de a népszerűsége egyébként a karácsonyhoz is köthető. :)
- A legtöbben pedig a mákos sajttortára voltatok kíváncsiak, szintén decemberi recept, szintén nagyon rövid idő alatt lett a legnézettebb bejegyzés, bár tény, hogy valóban jogosan áll az első helyen, eszméletlenül finom!
Top 5 sütemény szerintem - ami érzelmi okokból nekem a legkedvesebb
- Máktorta lemon curd-del: Anyukámnak készült, óriási sikere volt, a legjobb benne az, hogy első ránézésre a halványsárga tortán egyáltalán nem látszik, hogy milyen szép menyiségben rejt magában mákot - igazi meglepetés torta volt egy mákrajongónak. :) Azért is kedvenc, mert ahhoz képest, hogy milyen tök jó torta, igazán gyorsan elkészíthető, pláne, ha a lemon curd-öt előre megfőzzük.
- A fahéjas szelet, mert saját alkotás még néhány évvel ezelőttről, kb. ez volt a legelső tényleg saját sütim.
- Nagy kedvencem a vajkaramellás-almás szelet, annak ellenére, hogy nem öt perc az elkészítése, mert egy-két nap után, mikor már szépen összeérnek az ízek, és az alma beleolvad a vajkaramellába, ó, az nagyon jó... Még annak is ízlett, aki nem is szereti a vajkaramellát! :)
- Az epres-ricottás brownie, mert ebben két kedvencem is megvan: a ricotta és a brownie. :)
- Négy kedvenc után már nagyon nehéz csak egyet választani, végül a kardamomfagyi mellett döntöttem, mert egyébként is imádom a kardamomot, de így, hogy gyakorlatilag ez az egyetlen íz ebben a fagyiban, amit ha szeretnék, megspékelhetek egy kis fügével, körtével, szőlővel, különösen szuper.
Top 5 pozitív dolog, amit a blog adott nekem
- Egyértelműen a könyv! Nagyon tetszik, gyönyörű könyv szuper sütireceptekkel, minden recept tesztelve van, és minden info megvan a leírásokban ahhoz, hogy ugyanolyan tök jó legyen a végeredmény. A karácsonyi ajándék kekszeket is ebből sütöttem! :)
- Nekem meglepően vicces volt: az egyik bejegyzésemben megosztott desszertem receptjének forrása egy másik bejegyzésemben leírt saját receptem (na, ha ezt így szöveg alapján tudod követni, gratulálok! :) Ha nem: nézd meg a linkeket, már a képek alapján is érhető.)
- Egyre jobban szeretek fotózni, nemcsak sütiket, de a családot és a tájat is - pláne, ha a táj előtt valami finomság van (mint itt vagy itt vagy itt vagy itt vagy itt) :P
- Rájöttem, hogy a ruhatisztító henger tök jól felszedi a porcukrot a terítőről. (Hát igen, apró örömök az életben... :) )
- Arra is rájöttem, hogy nem vagyok egyedül a „jobban vigyázz a tortaformáimra és tányérjaimra, mint a két szemed világára” mániámmal - aki még nem szokta meg, hogy addig nem eszünk a sütiből, amíg nincs lefotózva, és a legjobb, ha hozzá sem nyúlunk az olyan tálakhoz-tányérokhoz, amiket fotózáshoz használok, az még meglepődik rajta, de most már legalább tudom, hogy ezzel nem vagyok egyedül! :) Nem egyedi hülyeség, csak tipikus gasztroblogger-probléma. :)
Top 5 gasztroblogger problémám 2015-ben
- Amikor őszi félhomályban lefotózok nagy nehezen egymás után 3 sütit, konstatálom, hogy hellyel-közzel ilyen fénnyel is elfogadhatóak a képek, ezért a család megkapja a szabad jelzést a sütifogyasztásra, majd ezután kisüt a nap... És lehetne szép képet készíteni, de már nincs miről. :)
- Csak az egyik IKEA-ban akciós a szép, hullámos szélű kistányér, és ez nem a közelebbi (de azért elmentünk érte :D ).
- Összefutok egy ismerőssel, aki megdicséri a blogomat, lelkesen meséli hogy „milyen jól nézett ki a legutóbbi... mi is volt az pontosan?” - és persze nem emlékeztem, mert azon a héten 3-4 különböző sütit csináltam, és a blogra egy ötödik, korábban elkészítettet tettem ki. (Ez persze nem mindig van így, de Murphy mindig ilyenkor küldi nekem ezeket a kérdéseket. :) )
- Amikor egy fotózáson előrántom a táskámból a receptes füzetem azzal, hogy egyébként akár ezt is rátehetnénk az egyik képre - és ekkor kihullik belőle ezer meg egy kis fecni... OK, nem nagy gáz, csak kicsit ciki. Mostanában jobban kézben tudom tartani az időbeosztásom, de azt hiszem a kiszóródó fecnik nem azt sugallták, hogy én volnék a világ legrendszerezettebb embere. Jaj... :D
- Egy nagyon-nagyon jó fotós megdicséri az egyik képemet, ami történetesen teljesen véletlenül lett olyan, amilyen... (Nem baj, azért még nem adtam fel ezt a fotózás dolgot! :) )
Azért összességében elmondhatom, hogy egészen jól sikerült a 2015-ös évem. Azért remélem 2016-ban még jobb lesz! :)
Boldog új évet!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal