Három, tökéletes rétegű brownie... Egy csokisan tömény és egy könnyedebb, fűszeresebb réteg közé csempésztem be egy kis frissességet - és milyen jó ötlet volt! Azt hiszem, ez még az epres-ricottás brownie-nál is jobb lett...
A brownie közepébe egy réteg ricottát tettem, ezt nem egyszerű mutatvány még a nyers tésztával kivitelezni, ezért lett hullámos kicsit - de nem is bánom, igazából ez adja a szépségét, a három különböző réteg így sokkal jobban kijön egymással, mintha teljesen egyenes vonalban lennének. :)
De nemcsak a ricotta teszi különlegessé ezt a brownie-t, hanem a másik két réteg is, merthogy ezek nem egyformák ám! Az alsó réteg a normál (vagy mondjuk inkább úgy: eredeti) étcsokoládés brownie tészta, a legfelső pedig tejcsokoládés, megbolondítva egy kis fahéjjal.
Étcsoki, brownie, fahéj - ez így már önmagában is nagyon finom, de a ricotta teszi igazán teljessé ezt a sütit. Higgyétek el, nagyon jó lett, ha csak egy sütit próbáltok ki a blogomról, akkor ez legyen az, nem fogjátok megbánni! :)
3 rétegű brownie
Hozzávalók:
a brownie tésztához:
- 2×100 g vaj
- 100 g étcsokoládé
- 100 g tejcsokoládé
- 4 tojás
- 150 g cukor
- 100 g liszt
- 1 csapott ek. fahéj
a ricottás réteghez:
- 250 g ricotta
- 150 g tejföl
- 1 ek. cukor
- 1 tojás
- csipetnyi őrölt vanília
Először a ricottás réteget készítjük el: a hozzávalóit kézi habverővel keverjük simára.
100 g vajat az étcsokoládéval, a másik 100 g vajat pedig a tejcsokoládéval olvasszunk fel. A tejcsokoládés vajban keverjük el a fahéjat.
A brownie-hoz az egész tojásokat robotgéppel 5 perc alatt habosítsuk fel, ettől szép laza, világos színű, könnyű hab lesz belőle.
Adjuk hozzá a cukrot, géppel keverjük el ezt is, majd óvatosan keverjük hozzá a lisztet is.
Ezután felezzük el a tésztát: az egyik felébe az étcsokoládés, a másikba a tejcsokoládés szószt keverjük bele.
Sütőpapírozott vagy kivajazott-lisztezett tepsi alján oszlassuk el az étcsokoládés tésztát, majd erre öntsük rá a ricottás keveréket, simítsuk el. Mivel a ricottás réteg nem olyan sűrű, erre óvatosan rétegezzük a tejcsokoládés tésztát: kezdjük el kis sugárban a ricottás rétegre önteni, közben mozgassuk a tálat úgy, hogy már ezzel az öntéssel egyenletesen befedjük a ricottás réteget. Erre azért van szükség, mert utólag már hiába simítanánk el; ha egy helyre öntenénk a tejcsokis réteget, az kinyomná maga alól a ricottát, és ott nem lenne meg mindhárom réteg a sütiben. (Kicsit így is hullámos lesz, de ez nem baj.)
180ºC-on 20-25 perc alatt kisütjük.
Még több brownie-hoz kattints ide>>
További ricottával készült receptet találsz ide kattintva>>
Csokis receptekhez pedig kattints ide>>
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.