3 rétegű brownie

Három, tökéletes rétegű brownie... Egy csokisan tömény és egy könnyedebb, fűszeresebb réteg közé csempésztem be egy kis frissességet - és milyen jó ötlet volt! Azt hiszem, ez még az epres-ricottás brownie-nál is jobb lett...

3 rétegű brownie (3)

A brownie közepébe egy réteg ricottát tettem, ezt nem egyszerű mutatvány még a nyers tésztával kivitelezni, ezért lett hullámos kicsit - de nem is bánom, igazából ez adja a szépségét, a három különböző réteg így sokkal jobban kijön egymással, mintha teljesen egyenes vonalban lennének. :)

De nemcsak a ricotta teszi különlegessé ezt a brownie-t, hanem a másik két réteg is, merthogy ezek nem egyformák ám! Az alsó réteg a normál (vagy mondjuk inkább úgy: eredeti) étcsokoládés brownie tészta, a legfelső pedig tejcsokoládés, megbolondítva egy kis fahéjjal.  

Étcsoki, brownie, fahéj - ez így már önmagában is nagyon finom, de a ricotta teszi igazán teljessé ezt a sütit. Higgyétek el, nagyon jó lett, ha csak egy sütit próbáltok ki a blogomról, akkor ez legyen az, nem fogjátok megbánni! :)

3 rétegű brownie (1)

3 rétegű brownie

Hozzávalók:

a brownie tésztához:

  • 2×100 g vaj
  • 100 g étcsokoládé
  • 100 g tejcsokoládé
  • 4 tojás
  • 150 g cukor
  • 100 g liszt
  • 1 csapott ek. fahéj

a ricottás réteghez:

  • 250 g ricotta
  • 150 g tejföl
  • 1 ek. cukor
  • 1 tojás
  • csipetnyi őrölt vanília

 

Először a ricottás réteget készítjük el: a hozzávalóit kézi habverővel keverjük simára.

100 g vajat az étcsokoládéval, a másik 100 g vajat pedig a tejcsokoládéval olvasszunk fel. A tejcsokoládés vajban keverjük el a fahéjat.

A brownie-hoz az egész tojásokat robotgéppel 5 perc alatt habosítsuk fel, ettől szép laza, világos színű, könnyű hab lesz belőle.

Adjuk hozzá a cukrot, géppel keverjük el ezt is, majd óvatosan keverjük hozzá a lisztet is.

Ezután felezzük el a tésztát: az egyik felébe az étcsokoládés, a másikba a tejcsokoládés szószt keverjük bele.

Sütőpapírozott vagy kivajazott-lisztezett tepsi alján oszlassuk el az étcsokoládés tésztát, majd erre öntsük rá a ricottás keveréket, simítsuk el. Mivel a ricottás réteg nem olyan sűrű, erre óvatosan rétegezzük a tejcsokoládés tésztát: kezdjük el kis sugárban a ricottás rétegre önteni, közben mozgassuk a tálat úgy, hogy már ezzel az öntéssel egyenletesen befedjük a ricottás réteget. Erre azért van szükség, mert utólag már hiába simítanánk el; ha egy helyre öntenénk a tejcsokis réteget, az kinyomná maga alól a ricottát, és ott nem lenne meg mindhárom réteg a sütiben. (Kicsit így is hullámos lesz, de ez nem baj.)

180ºC-on 20-25 perc alatt kisütjük.

 

Még több brownie-hoz kattints ide>>

További ricottával készült receptet találsz ide kattintva>>

Csokis receptekhez pedig kattints ide>>

 

3 rétegű brownie (2)

A bejegyzés trackback címe:

https://sweethomebakes.blog.hu/api/trackback/id/tr3516264156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Rólam...

profil_2021_1.jpg

Egy Budapestre költözött, vidéken felnőtt leányzó vagyok, aki lehet, hogy egy kicsit pályát tévesztett, mert bár kicsi gyermekkora óta a Nagymamája konyhájában csodálta a torták, fánkok és derelyék elkészítésének csodás folyamatát, valahogy mégis mérnök lett belőle. Legalábbis először.

Aztán ahogy jöttek a sikerek, rájöttem, hogy az én utam más. Azóta már cukrász is vagyok :) 

A bővebb sztorit ide kattintva olvashatod!

Facebook-on is megtalálsz

Kövess Instagramon is!

Rövidítések

  • ek. - evőkanál
  • tk. - teáskanál
  • mk. - mokkáskanál
  • cs. - csomag

Címkefelhő

áfonya (3) alma (19) aquafaba (1) árpa (1) aszalt barack (1) aszalt gyümölcs (7) babapiskóta (2) bacon (2) banán (4) barack (5) bazsalikom (2) bodza (1) bors (2) burgonya (1) búzacsíra (1) citrom (11) cseresznye (1) csokoládé (63) datolya (3) dió (15) earl grey (1) édesburgonya (1) élesztő (10) eper (10) eritrit (1) fagyi (6) fahéj (40) fehér csokoládé (14) feta (3) fokhagyma (2) földimogyoró (21) füge (3) fűszeres (33) gabona (2) ganache (1) gasztroajándék (26) gesztenye (1) goji (1) görög joghurt (2) graham liszt (2) gyömbér (18) gyümölcs (69) hagyma (2) hús (1) húsvét (15) joghurt (11) kakaó (17) kandírozott narancshéj (2) karácsony (69) karamell (14) kardamom (7) kávé (2) kefir (2) keksz (14) kókusz (5) konyak (2) körte (4) kovász (1) krémsajt/mascarpone (32) lekvár (2) levendula (1) likőr (1) magvak (2) mák (11) málna (3) mandula (1) marcipán (1) mazsola (16) meggy (8) méz (8) mézeskalács (6) mikrozöld (3) mogyoró (9) mogyoróvaj (1) mustár (1) müzli (3) napraforgó (2) narancs (8) nektarin (1) nyár (62) Nyereményjáték (1) ősz (64) pesto (1) petrezselyem (2) pezsgő (1) pisztácia (2) rebarbara (3) répa (1) ribizli (5) ricotta (6) rizs (2) ropi (1) rozs (2) rum (3) sajt (4) (1) spárga (1) sűrített tej (1) sütőtök (5) szegfűszeg (10) szerecsendió (9) szilva (3) szilveszter (2) tápióka (1) tavasz (33) tej (34) tejföl (13) tejszín (24) tél (84) teljes kiőrlésű liszt (5) tojás (31) tojásfehérje (2) tökmag (1) tonka (1) turmixok (2) túró (17) ünnep (20) vaj (1) vanília (40) video (1) vörösáfonya (7) zab (30) zöldség (1) smoothie-k (1)

Legújabb kommentek

  • SweetHome Bakes: @LanguageLover: De jó ezt hallani, örülök, hogy tetszik! Köszönöm a visszajelzést (2021.10.24. 16:39) Sütőtökös brownie
  • Bojtošová Mária: Isteni finom ez a torta, kettőt készitettem egyszerre. Egyet a családnak, egyet a kollégáknak. Min... (2020.08.24. 21:32) Almás csokitorta sós mogyorós karamellel
  • SweetHome: Ez igazából ízlés kérdése, ezt a brownie-t egy kicsit édesebbre készítettem, ezért van benne 200 g... (2018.05.07. 14:10) Ronda, de finom: Fűszeres boci brownie

Szerzői jog

Az oldalon található bejegyzések (a szövegek és a képek is) szerzői jogi védelem alatt állnak.

Bármilyen tartalmat szeretnél leközölni a blogomról, előzetesen keress meg emailben: SweetHomeBakes.Bp@gmail.com

Ha csak a receptet szeretnéd megosztani valakivel, kérlek, a bejegyzés linkjét küldd át/oszd meg! Köszönöm! :)

süti beállítások módosítása