Ez a torta a Segítsütire készült.
A Segítsüti egy internetes sütiárverés, amelynek a célja jótékonykodás. Félévente kerül rá sor, mindig más támogatottal - a cél persze mindig ugyanaz: segíteni egy olyan alapítványnak, akinek nagy szüksége van erre. Sütiárverés, vagyis süteményekre lehet licitálni, az árverésből befolyt összeget kapja meg a támogatott alapítvány. (A Segítsütiről itt olvashatsz többet: segitsuti.hu/asegitsutirol)
Idén ősszel a Völgyzugolyház Alapítványnak segítünk a felajánlott sütikkel, a licit végén ők kapják meg a befolyt összeget. Az alapítványt halmozottan sérült gyermekek szülei hozták létre azzal a céllal, hogy megteremtsenek egy olyan közösséget a többszörösen fogyatékos gyermekek számára, ahol fejlesztésben részesülhetnek, társaságban lehetnek, és állapotuknak megfelelően tanulhatnak. Az alapítványról a Segítsüti oldalán itt, a Völgyzugolyház Alapítvány oldalán pedig itt olvashattok többet, az alapítvány facebook oldalát pedig ide kattintva éritek el.
Az árverés nagyon egyszerűen zajlik: mától, hétfőtől lehet megnézni a sütiárverés oldalán (segitsuti.hu/sutiarveres/licitek) a 30 gasztroblogger által felajánlott, finomabbnál finomabb sütiket. Ezek közül válasszátok ki a legszimpatikusabbat, és indulhat a licit.
Minden süti mellett látható, hogy az postázható-e, illetve személyesen hol vehető át, erre érdemes vetni egy pillantást licitálás előtt. A licit csütörtök délután 4 órakor zárul, ezt követően a nyerteseket értesítjük, és megbeszéljük a süti átadásának időpontját (a süti természetesen csak azután vehető át, miután átutaltátok a süti árát az alapítvány részére).
Én egy epres túró rudi tortát ajánlottam fel az árverésre: belül fekete és fehér sacher lapok között túrókrém, a közepén két vékony kókuszos lap közt eperzselével. Mondanám, hogy pont ilyet, mint ami a fenti képen van, de ez nem egészen igaz: időközben ugyanis megtanultam csodaszépen elsimítani a ganache-t! �
Az „időközben” kb. egy hónapot jelent, ezek a fotók augusztus vége felé készültek, aztán egyszer csak ráéreztem a ganache burkolás ízére, és azóta szép sima felületűek a tortáim. Igazából nem trükk, inkább kitartás kérdése volt a dolog - lényeg a lényeg: aki az én tortámra licitál, az pont ugyanilyen finom, ám egy fokkal csinosabb tortát vihet majd haza. �
A tortát postázni nem tudom, csak személyesen vehető át, Budapesten.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.