Egyszerű, gyors, látványos, és baromi jó ízkombináció! Ne spórold ki se a fetát, se a paradicsomot, se a mustárt, ez mind kell bele!
Én gyerekkorom óta imádom a paradicsom-mustár párost, akkor persze (és egyébként általában ma is) a mustár nem mikrozöld formában, hanem tubusból került a paradicsomra, de az ízpáros lényegében ugyanaz.
A feta-paradicsom szintén nagyon jó barátok, az egészhez már csak egy darab keksz kellett, hogy falatka legyen a dologból :)
Mikrozöldet ugyan nem kapni minden sarki kisboltban, de szerencsére már egyre több kis piacon lehet találkozni vele; ha mégsem találtok, én ajánlom Mikrozöldben Makroízt :)
Fetakrémes kekszfalatkák mustár mikrozölddel
Hozzávalók:
- 1 csomag sós keksz (bolti vagy házi; épp most láttam egy sajtos keksz receptet az Útitárs blogon, ezzel fincsi lehet)
- 200 g feta sajt
- 130 g tejföl
a tetejére:
- paradicsom
- mustár mikrozöld
A fetát a tejföllel összekeverjük, és teszünk egy-egy teáskanállal a kekszek tetejére.
A paradicsomot nagyon apróra vágjuk (a puha belsejét én nem tettem rá, mert nem mutat jól, ez ment egy melegszendvicsre :D ), és a fetakrém tetejére adagoljuk.
Minden falatka tetejét megpakoljuk még mustár mikrozölddel, és már kész is vagyunk :)
Még több aprósüti receptet találsz ide kattintva>>
További sós finomságokhoz pedig kattints ide>>
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.