Fűszeres almás-körtés cobbler

A cobblert, mint műfajt azért imádom nagyon, mert tészta-töltelék arányban pont azt tudja, ami egy jó sütitől elvárható: minden adaghoz jó sok, finom szaftos cucc jár. Kanállal evős süti - hát nem ezek a legjobbak? :D 

almas-kortes-cobbler-1_1.jpg

Ennek ellenére a blogon ez még csak a második cobbler recept (egy szilvás-diósat találsz ide kattintva), de semmi szándékosság nincs emögött. Talán kicsit az is közrejátszik a dologban, hogy az alsó, gyümölcsös rész lehet annyira szabad stílusú, hogy nem is muszáj kimérni hozzá a hozzávalókat - csak nézzünk körül otthon, tegyünk bele finom dolgokat, alma-körte mellé mehet mazsola vagy aszalt datolya is, és nyáron, mikor érik a sok finom gyümölcs, még több lehetőségünk van fincsi gyümölcsöket összeválogatni. A blogomra viszont csak olyan receptet teszek fel, amihez pontosan meg tudom mondani, hogy miből mennyi kell, hiszen csak így készíthetitek el pont ugyanolyanra a sütit, mint ahogy a fotón látszik. Azt hiszem már most be kéne írnom a naptárba nyárra, hogy süssek még több cobblert! :)

almas-kortes-cobbler-2_1.jpg

Fűszeres almás-körtés cobbler

Hozzávalók:

a gyümölcsös részhez:

  • 3 db alma (pucoltan mérve 470 g)
  • 4 db körte (pucoltan mérve 630 g; legjobb a vilmoskörte vagy a boscobak)
  • 100 g barna cukor
  • 35 g durvára darált földimogyoró
  • 1 ek. liszt
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • ½ tk. őrölt gyömbér
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • ½ tk. őrölt szerecsendió

a tésztához:

  • 50 g finomra darált földimogyoró
  • 300 g liszt
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • 50 g barna cukor
  • ¼ tk.  só
  • 85 g hideg vaj
  • 150 g natúr joghurt
  • 45 ml tej
  • fél rúd vanília kikapart magjai

 

A sütőt melegítsd elő 180°C-ra.

A gyümölcsöket pucold meg, és vágd kis kockákra. Tedd egy pitetálba, dobd rá a gyümölcsös rész összes többi hozzávalóját, és forgasd össze az egészet, hogy mindenhol egyenletesen fűszeres legyen a cucc.

Told be a ütőbe, és 30 perc alatt süsd elő.

Közben készítsd el a tésztát: ehhez a földimogyorót, a lisztet, a sütőport, a barna cukrot, a sót és a vajat morzsold össze.

A joghurtot a tejjel és a vaníliával melegítsd csípősre, öntsd a morzsára, és gyors mozdulatokkal gyúrd tésztává – ha nagyon meleg, ezt fakanállal is csinálhatod.

Oszd 8 egyenlő részre, formázd mindet gombóccá, és kicsit ellapítva tedd az elősütött gyümölcsökre (a tésztának nem kell teljesen befednie az alsó réteget). Tedd vissza a tálat a sütőbe, és kb. 35 perc alatt süsd készre a cobblert - akkor van készen, ha a teteje szépen megpirult. 

 

Ha tetszett a recept, köszönöm, ha megosztod!

Még több finomságot találsz a Facebook és Instagram oldalamon! :)

 

Még több almás receptet találsz ide kattintva>>

Körtés sütikhez kattints ide>>

Piterecepteket pedig ide kattintva találsz>>

almas-kortes-cobbler-3_1.jpg 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sweethomebakes.blog.hu/api/trackback/id/tr3916429112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Rólam...

profil_2021_1.jpg

Egy Budapestre költözött, vidéken felnőtt leányzó vagyok, aki lehet, hogy egy kicsit pályát tévesztett, mert bár kicsi gyermekkora óta a Nagymamája konyhájában csodálta a torták, fánkok és derelyék elkészítésének csodás folyamatát, valahogy mégis mérnök lett belőle. Legalábbis először.

Aztán ahogy jöttek a sikerek, rájöttem, hogy az én utam más. Azóta már cukrász is vagyok :) 

A bővebb sztorit ide kattintva olvashatod!

Facebook-on is megtalálsz

Kövess Instagramon is!

Rövidítések

  • ek. - evőkanál
  • tk. - teáskanál
  • mk. - mokkáskanál
  • cs. - csomag

Címkefelhő

áfonya (3) alma (19) aquafaba (1) árpa (1) aszalt barack (1) aszalt gyümölcs (7) babapiskóta (2) bacon (2) banán (4) barack (5) bazsalikom (2) bodza (1) bors (2) burgonya (1) búzacsíra (1) citrom (11) cseresznye (1) csokoládé (63) datolya (3) dió (15) earl grey (1) édesburgonya (1) élesztő (10) eper (10) eritrit (1) fagyi (6) fahéj (40) fehér csokoládé (14) feta (3) fokhagyma (2) földimogyoró (21) füge (3) fűszeres (33) gabona (2) ganache (1) gasztroajándék (26) gesztenye (1) goji (1) görög joghurt (2) graham liszt (2) gyömbér (18) gyümölcs (69) hagyma (2) hús (1) húsvét (15) joghurt (11) kakaó (17) kandírozott narancshéj (2) karácsony (69) karamell (14) kardamom (7) kávé (2) kefir (2) keksz (14) kókusz (5) konyak (2) körte (4) kovász (1) krémsajt/mascarpone (32) lekvár (2) levendula (1) likőr (1) magvak (2) mák (11) málna (3) mandula (1) marcipán (1) mazsola (16) meggy (8) méz (8) mézeskalács (6) mikrozöld (3) mogyoró (9) mogyoróvaj (1) mustár (1) müzli (3) napraforgó (2) narancs (8) nektarin (1) nyár (62) Nyereményjáték (1) ősz (64) pesto (1) petrezselyem (2) pezsgő (1) pisztácia (2) rebarbara (3) répa (1) ribizli (5) ricotta (6) rizs (2) ropi (1) rozs (2) rum (3) sajt (4) (1) spárga (1) sűrített tej (1) sütőtök (5) szegfűszeg (10) szerecsendió (9) szilva (3) szilveszter (2) tápióka (1) tavasz (33) tej (34) tejföl (13) tejszín (24) tél (84) teljes kiőrlésű liszt (5) tojás (31) tojásfehérje (2) tökmag (1) tonka (1) turmixok (2) túró (17) ünnep (20) vaj (1) vanília (40) video (1) vörösáfonya (7) zab (30) zöldség (1) smoothie-k (1)

Legújabb kommentek

  • SweetHome Bakes: @LanguageLover: De jó ezt hallani, örülök, hogy tetszik! Köszönöm a visszajelzést (2021.10.24. 16:39) Sütőtökös brownie
  • Bojtošová Mária: Isteni finom ez a torta, kettőt készitettem egyszerre. Egyet a családnak, egyet a kollégáknak. Min... (2020.08.24. 21:32) Almás csokitorta sós mogyorós karamellel
  • SweetHome: Ez igazából ízlés kérdése, ezt a brownie-t egy kicsit édesebbre készítettem, ezért van benne 200 g... (2018.05.07. 14:10) Ronda, de finom: Fűszeres boci brownie

Szerzői jog

Az oldalon található bejegyzések (a szövegek és a képek is) szerzői jogi védelem alatt állnak.

Bármilyen tartalmat szeretnél leközölni a blogomról, előzetesen keress meg emailben: SweetHomeBakes.Bp@gmail.com

Ha csak a receptet szeretnéd megosztani valakivel, kérlek, a bejegyzés linkjét küldd át/oszd meg! Köszönöm! :)

süti beállítások módosítása