Olyan jó meleg hétvégénk van ismét, hogy kedvem támadt egy fincsi gyömbérszörphöz :)
Nyáron sokszor szoktam csinálni, mert hűsít, frissít és élénkít - ez utóbbi miatt délután már csak módjával ajánlott inni belőle, nehogy a gyömbértől ne tudjon aludni az ember... Délelőtt viszont jöhet jó sok, legalább felébreszt ebben a nagy melegben!
A pontos arányokat tavaly mértem ki, akkor csak a hírlevélfeliratkozókkal osztottam meg a receptet - nem írok ugyan túl sokat, de ha igen, akkor az valami olyan, ami pluszt ad a bloghoz képest. Például azt, hogy először ott mutattam meg a kedvenc gyömbérszörpöm receptjét. Vagy ilyen volt a pite-mindentudó válogatás, amit még tavasszal írtam, de azóta is automatikusan megkapja minden új feliratkozó, mert ennek egész nagy sikere volt, úgy látszik hasznosra sikerült a válogatás :) (Feliratkozni egyébként ide kattintva tudsz, ha szeretnél, de most már nem húzom tovább az időt, picit lentebb görgetve megtalálod a gyömbérszörpit ;) )
Friss házi gyömbérszörp
Hozzávalók:
- 1 liter víz
- 3 ek. méz
- 3-4 ek. citromlé (ízlés szerint)
- 15 g gyömbér (már megpucoltan mérve)
Egy kis darab gyömbért pucolj meg, és ezután mérd ki a szükséges mennyiséget. Kisebb lyukú reszelőn reszeld le (ujjra vigyáz! ;) ), tedd egy kancsóba, keverd hozzá a többi hozzávalót, és már kész is van!
Fogyasztás előtt mindig keverd fel, mert a gyömbér lesüllyed az aljára.
Hidegen a legfinomabb! ;)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.