Hideg van, tél van, sötét van - csoki kell. Vagy nem, inkább egy jó süti, még melegen. Vagy inkább mindkettő.
Na jöhet? ;)
Nem tudom, te hogy vagy vele; én szeretek januárra átmenteni egy kicsit a karácsonyi hangulatból. Nálam még megvan a karácsonyfa, sötétedés után mindig fel is kapcsolom a fényeket rajta, a piros világítás a kislámpám lágy fényével együtt nagyon hangulatos esténként. Egy bögre kakaó vagy egy kis forralt bor - és szinte minden ugyanolyan, mint az ünnepek alatt.
De csak szinte minden, merthogy a kanapén fekvést és az olvasást/filmnézést persze felváltotta a munkába járás és a délutáni/esti bloggal kapcsolatos munkák, de ezt cseppet sem bánom - a kuckózós hangulatból nem engedek! És ehhez nagyon jól jön egy olyan csupacsoki süti, mint ez, a meleg csokiszósznak már az illata is felmelegíti az ember lelkét :)
Csupacsoki-szelet
Hozzávalók:
a tésztához:
- 250 g puha vaj
- 160 g cukor
- 6 db szobahőmérsékletű tojás
- 180 g liszt
- ½ teáskanál sütőpor
- 100 g cukrozatlan kakaópor
az öntethez:
- 250 g étcsokoládé
- 300 g tej
Egy kb. 36×21 cm-es tepsit bélelj ki sütőpapírral, a sütőt melegítsd elő 180°C-ra.
A szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosítsd ki.
Ehhez egyesével add hozzá a tojást, mindig jól elkeverve.
A lisztet a sütőporral és a kakaóporral szitáld át, és ezt is keverd a masszához.
Öntsd a tésztát a tepsibe, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt süsd ki (tűpróbáig).
A csokiöntethez tördeld a csokoládét egy hőálló tálba, a tejet forrósítsd fel, öntsd rá a csokira, hagyd állni fél percet, majd keverd simára. Langyosan a legjobb, ha kihűlt és megszilárdult, melegítsd fel újra.
Mikor tálalod a sütit, öntsd nyakon meleg csokiöntettel!
Még több szeletes sütit találsz ide kattintva>>
További csokis receptekhez pedig kattints ide>>
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.