A VKF! (Vigyázz, Kész, Főzz!) 70. fordulójának a témája a sajt – most Orsi, a Kabóca a konyhában blog szerzője a játék házigazdája. Bár ennek a témának egy tökéletes megoldása a csokimárványtetős New York sajttortám, de mivel az egyébként is napirenden volt, valami mást is szerettem volna mutatni. Na de mit is lehetne még csinálni sajtból a sajttortán kívül? Hát sajtot! :)
Sült camembert sajtot fokhagymával és zöldfűszerekkel. Még melegen a legjobb, isteni illata van, és nagyon finom krémes. Nasinak kekszekkel, ropogtatnivalókkal kínálhatjuk, vacsorára, reggelire pirítóssal, paradicsommal nagyon szuper.
Ennél egyszerűbb nagyszerű dolgot azt hiszem nem fogok tudni mutatni: fogunk egy fincsi camembert sajtot, a tetejét rácsosan bevagdossuk (szélénél vigyázni: ha az oldalán is lesz bevágás, akkor ott kifolyik a sajt – bár van, aki pont a kifolyt részt szereti), a mélyedésekbe fokhagymaszeleteket dugdosunk, és megszórjuk fűszerekkel. Társaság-kompatibilis verzió: a fokhagymát kihagyjuk, ebben az esetben több fűszert javaslok, lehetőség szerint mélyebben a rácsközökbe nyomkodva. Egy sajt kettőnknek volt elég – mivel a camembert igencsak zsíros sajt, mindenképp elkél mellé valami, ami felszívja a zsírt (pl. pirítós), így egy embernek elég is volt egy fél sajt.
Fűszeres-fokhagymás camembert
Hozzávalók:
- 1 db camembert
- 2-3 gerezd fokhagyma
- zöldfűszerek: pl. bazsalikom, oregano, petrezselyem
A camembert tetejét rácsosan vagdosd be, a mélyedésekbe tegyél vékonyra vágott fokhagymaszeleteket. A bevágásokat kicsit feszítsd szét, és szórd meg zöldfűszerekkel. Hőálló tálon 220°C-os sütőben addig süsd, amíg a széle kicsit aranybarnás színű nem lesz.
Ha tetszett a recept, köszönöm, ha megosztod!
Még több finomságot találsz a Facebook és Instagram oldalamon! :)
Még több sós finomságot találsz ide kattintva>>
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.