Habcsók kétszer - hogy mindenki megtalálja a kedvencét

Habcsókból alapvetően kétféle létezik: az egyik a pavlovára hasonlító kívül vékony, roppanós réteggel borított, belül puha, egy pillanat alatt összeolvadós változat, a másik pedig olyan, mint a karácsonyi habkarika, belül is száraz és porhanyós. Egyszerűen muszáj volt tudnom, hogy melyik a jobb! 

habcsók-3.jpg

habcsók (5)

habcsók (2)

És hogy melyik a nyerő? Azt hiszem nem lesz meglepő: ez bizony ízlés kérdése. :D Nekem személy szerint a puha, nyúlós belsejű habcsók jön be jobban, mert ha beleharapok, akaratlanul is azt mondom, hogy „mmmmm...” :) De a „tesztcsapat” kb. 50-50%-os eredményt mutatott, nem volt egyértelmű győztes - mindenkinek megvan a maga kedvence. Ti melyiket szeretitek jobban? 

habcsók(1)

Csokoládés habcsók, kívül roppanós, belül puha változat

Hozzávalók:

  • 3 tojásfehérje
  • 150 g kristálycukor
  • 2 ek. porcukor
  • ½ tk. ecet
  • 100 g tejcsokoládé
  • 100 g étcsokoládé

 

A sütőt előmelegítjük 135°C-ra.

Egy nagy tepsire sütőpapírt fektetünk.

A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egészen addig, amíg a habverő által rajzolt minta már jól kivehető a habon. Két-három részletben hozzáadjuk a cukrokat, ezt is géppel jól elkeverjük, majd hozzákeverjük az ecetet is. Egy nyúlós, formáját jól megtartó habot fogunk kapni.

A kész habra rálapátoljuk a csokoládé kb. felét, nem keverjük össze, mert szedés közben is keveredni fog magától - egyszerűen egy kanállal vegyünk ki egy-egy evőkanálnyi adagot a csokis habból úgy, hogy a habból és a csokiból is legyen a kanálon, majd tegyük ezt a sütőpapírozott tepsire, kicsit csavarhatunk is a hab mintáján, ha nem keveredett el szépre a hab és a csoki.

Ha elfogyott a csoki a habról, szedjük rá a maradékot, és adagoljunk ebből is habcsókokat a tepsire.

A megpakolt tepsit tegyük az előmelegített sütőbe, és 40-50 perc alatt süssük ki a habcsókokat. Onnan tudjuk, hogy kész, hogy könnyebben elválik majd a talpa a tepsiről (a csoki ekkor olvad, ez vissza fog majd szilárdulni, ha kihűltek a habcsókok).

 

habcsók(4)

Csokoládés habcsók, porhanyós változat

Hozzávalók:

  • 3 tojásfehérje
  • 210 g porcukor
  • 100 g tejcsokoládé
  • 100 g étcsokoládé

 

A sütőt melegítsük elő 95°C-ra.

Egy nagy tepsit kivajazunk-kilisztezünk.

A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egészen addig, amíg a habverő által rajzolt minta már jól kivehető a habon. Két-három részletben hozzáadjuk a porcukrot, ezt is géppel jól elkeverjük. Sűrű, fényes habot fogunk kapni.

A kész habra rálapátoljuk a csokoládé kb. felét, nem keverjük össze, mert szedés közben is keveredni fog magától - egyszerűen egy kanállal vegyünk ki egy-egy evőkanálnyi adagot a csokis habból úgy, hogy a habból és a csokiból is legyen a kanálon, majd tegyük ezt a sütőpapírozott tepsire, kicsit csavarhatunk is a hab mintáján, ha nem keveredett el szépre a hab és a csoki.

Ha elfogyott a csoki a habról, szedjük rá a maradékot, és adagoljunk ebből is habcsókokat a tepsire.

A megpakolt tepsit tegyük az előmelegített sütőbe, a sütő ajtaját fakanállal támasszuk ki, hogy tudjon szellőzni, és 3 óra alatt süssük-szárítsuk ki a habcsókokat. Onnan tudjuk, hogy kész, hogy könnyebben elválik majd a talpa a tepsiről (a csoki ekkor olvad, ez vissza fog majd szilárdulni, ha kihűltek a habcsókok).

 

Forrás: Az első habcsókhoz a Bakers Royale oldalán, a másodikhoz pedig az Allrecipes.com-on írt receptet használtam.

Tipp: Earl grey-csoki ízesítésű habcsók receptjéhez kattints ide!

 

Ha tetszett a recept, köszönöm, ha megosztod!

Még több finomságot találsz a Facebook és Instagram oldalamon! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://sweethomebakes.blog.hu/api/trackback/id/tr1516264120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Rólam...

profil_2021_1.jpg

Egy Budapestre költözött, vidéken felnőtt leányzó vagyok, aki lehet, hogy egy kicsit pályát tévesztett, mert bár kicsi gyermekkora óta a Nagymamája konyhájában csodálta a torták, fánkok és derelyék elkészítésének csodás folyamatát, valahogy mégis mérnök lett belőle. Legalábbis először.

Aztán ahogy jöttek a sikerek, rájöttem, hogy az én utam más. Azóta már cukrász is vagyok :) 

A bővebb sztorit ide kattintva olvashatod!

Facebook-on is megtalálsz

Kövess Instagramon is!

Rövidítések

  • ek. - evőkanál
  • tk. - teáskanál
  • mk. - mokkáskanál
  • cs. - csomag

Címkefelhő

áfonya (3) alma (19) aquafaba (1) árpa (1) aszalt barack (1) aszalt gyümölcs (7) babapiskóta (2) bacon (2) banán (4) barack (5) bazsalikom (2) bodza (1) bors (2) burgonya (1) búzacsíra (1) citrom (11) cseresznye (1) csokoládé (63) datolya (3) dió (15) earl grey (1) édesburgonya (1) élesztő (10) eper (10) eritrit (1) fagyi (6) fahéj (40) fehér csokoládé (14) feta (3) fokhagyma (2) földimogyoró (21) füge (3) fűszeres (33) gabona (2) ganache (1) gasztroajándék (26) gesztenye (1) goji (1) görög joghurt (2) graham liszt (2) gyömbér (18) gyümölcs (69) hagyma (2) hús (1) húsvét (15) joghurt (11) kakaó (17) kandírozott narancshéj (2) karácsony (69) karamell (14) kardamom (7) kávé (2) kefir (2) keksz (14) kókusz (5) konyak (2) körte (4) kovász (1) krémsajt/mascarpone (32) lekvár (2) levendula (1) likőr (1) magvak (2) mák (11) málna (3) mandula (1) marcipán (1) mazsola (16) meggy (8) méz (8) mézeskalács (6) mikrozöld (3) mogyoró (9) mogyoróvaj (1) mustár (1) müzli (3) napraforgó (2) narancs (8) nektarin (1) nyár (62) Nyereményjáték (1) ősz (64) pesto (1) petrezselyem (2) pezsgő (1) pisztácia (2) rebarbara (3) répa (1) ribizli (5) ricotta (6) rizs (2) ropi (1) rozs (2) rum (3) sajt (4) (1) spárga (1) sűrített tej (1) sütőtök (5) szegfűszeg (10) szerecsendió (9) szilva (3) szilveszter (2) tápióka (1) tavasz (33) tej (34) tejföl (13) tejszín (24) tél (84) teljes kiőrlésű liszt (5) tojás (31) tojásfehérje (2) tökmag (1) tonka (1) turmixok (2) túró (17) ünnep (20) vaj (1) vanília (40) video (1) vörösáfonya (7) zab (30) zöldség (1) smoothie-k (1)

Legújabb kommentek

  • SweetHome Bakes: @LanguageLover: De jó ezt hallani, örülök, hogy tetszik! Köszönöm a visszajelzést (2021.10.24. 16:39) Sütőtökös brownie
  • Bojtošová Mária: Isteni finom ez a torta, kettőt készitettem egyszerre. Egyet a családnak, egyet a kollégáknak. Min... (2020.08.24. 21:32) Almás csokitorta sós mogyorós karamellel
  • SweetHome: Ez igazából ízlés kérdése, ezt a brownie-t egy kicsit édesebbre készítettem, ezért van benne 200 g... (2018.05.07. 14:10) Ronda, de finom: Fűszeres boci brownie

Szerzői jog

Az oldalon található bejegyzések (a szövegek és a képek is) szerzői jogi védelem alatt állnak.

Bármilyen tartalmat szeretnél leközölni a blogomról, előzetesen keress meg emailben: SweetHomeBakes.Bp@gmail.com

Ha csak a receptet szeretnéd megosztani valakivel, kérlek, a bejegyzés linkjét küldd át/oszd meg! Köszönöm! :)

süti beállítások módosítása