És ha már ma van a Nemzetközi Bacon Nap, hát legyél te is bátor, és kóstold meg baconnel! ;)
Sőt, ha engem kérdezel, én azt mondom: mindenképp tedd rá azt a bacont, jó lesz! A brownie-karamell-dió csomag a sós baconnel lesz az igazi...
Dió-karamell-bacon brownie
Hozzávalók:
(egy 20×32 cm-es tepsihez)
- 100 g bacon (a kockázott változat)
- kevés olaj a sütéshez
- 200 g vaj
- 200 g étcsokoládé
- 5 tojás
- 100 g cukor
- 100 g liszt
- 50 g tejkaramella (a bolti, kis papírkákba csomagolt tejkaramella)
- 35 g dió
A baconnel kezdjük a sütit: egy serpenyőbe tegyél olajat, forrósítsd fel, dobd rá a bacont, és pirítsd meg. Papírtörlőre szedd ki, hogy a felesleges zsír le tudjon csöpögni róla.
A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra.
A vajat és a csokoládét tedd egy hőálló tálba, és gőz fölött olvaszd fel.
A tojásokat a cukorral jó alaposan habosítsd ki - a tál alján is legyen habos a cucc, gépfüggő, de a legtöbb kézi robotgép esetén ehhez 5 percig is járatni kell a gépet.
Ehhez keverd hozzá a vaj-csokoládé keveréket, végül óvatosan forgasd hozzá a lisztet is.
A masszát öntsd egy 20×32 cm-es, sütőpapírozott tepsibe, és tedd be a sütőbe először csak 5 percre (ez azért kell, hogy a karamell, dió és bacon ne süllyedjenek majd el).
Eközben a tejkaramellákat vágd darabokra, a diót kicsit daráld meg (maradjanak még benne nagyobb darabok).
Az 5 perces elősütés után szórd a brownie tetejére a tejkaramella darabokat, a diót és a bacont, majd told vissza a sütőbe még 15-20 percre. Onnan tudod, hogy kész van, hogy ha egy tűt szúrsz a tésztába, akkor azon apró morzsácskák maradnak, de nyers tészta már nem (viszont ne legyen teljesen tiszta a tű - ez már azt jelzi, hogy túlsült, kiszáradt a brownie).
Ha ennél bővebben szeretnél olvasni arról, hogyan készíthető el a tökéletes brownie tészta, kattints ide
További brownie receptekhez pedig kattints ide>>
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.