Milyen furcsa, hogy egy-egy itallal az ember le tudja írni, hogy éppen milyen hangulata van.
Pl. iszonyat sokat dolgoztam, alig állok a lábamon, semmi mást nem akarok csak csendet és pihit = sör.
Vagy szuper kedvem van, szánsájn és hepinessz = limonádé.
Összegyűltek a felhők a fejem felett, el akarok bújni a takaróm alá = forró csoki jó fűszeresen.
És a legegyszerűbbet majdnem kihagytam: jaj, már megint reggel van = kávé.
Ehhez képest van egy ital, ami egyszerre édes és fűszeres, egyszerre hűsít és melenget. Egy jolly joker, amit jól esik kortyolgatni egy vidám nyári napon, de finom fűszeres illata simogatja az ember lelkét, ha épp nincs a legrózsásabb hangulatban.
Ez a lassi, Indiából, aminek ezer fajtája létezik, és ez a mézes-kardamomos nekem pont egy ilyen minden hangulathoz jól passzoló változat :)
Édes lassi
Hozzávalók:
(4 adaghoz)
- 245 g natúr joghurt
- 7 dl tej
- ízlés szerint méz (én 1 evőkanállal tettem bele)
- 1 tk. őrölt kardamom (ezt ne hagyd ki, ettől lesz India íze! ;) )
- ½ tk. őrölt gyömbér (opcionális)
- a tetejére: darabosra vágott/darált pisztácia (szintén opcionális, viszont szép és finom is)
A hozzávalókat botmixerrel keverd jól össze - a mixer segít majd abban, hogy a méz a hideg folyadékban el tudjon keveredni. Fun fact, kristályos mézzel könnyebben megy ez a művelet :)
(A fotón a háttérben látható almás barfi receptjéhez kattints ide!)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.