Epres-túrós brownie

Ha a piacon már nem találsz epret, próbáld ki szederrel vagy áfonyával! ;)

Az eperhez engem mindig különös kapcsolat fűzött: ha megkérdeznétek, hogy mi a kedvenc gyümölcsöm, talán még az első háromban sem lenne benne az eper. Mégis gyakran kerül a sütijeimbe...

Talán a brownie az oka? Az eper-brownie párost imádom, ez már az epres-ricottás brownie-nál is kiderült. :D  Ez a két süti ízében nagyon hasonlít egymásra, de azért mégis más. A rétegezés ugyan elsőre nem tűnik a világ legegyszerűbb műveletének, de először is, nem dől össze a világ, ha nem sikerül tökéletesen egyenesre, másrészt pedig gyakorlat teszi a mestert! ;) (Gyakorláshoz ajánlom a ricottás-fűszeres háromrétegű brownie-t, ha már így szóba került a dolog...) 

Epres-túrós brownie

Hozzávalók:

a brownie-hoz:

  • 200 g vaj
  • 200 g étcsokoládé
  • 4 tojás
  • 150 g cukor
  • 100 g liszt

a töltelékhez:

  • 500 g tehéntúró
  • fél rúd vanília kikapart magjai (vagy a cukor egy része helyett használhatunk vaníliás porcukrot)
  • 100 g cukor
  • 1 tojás
  • 150 g eper (vagy más gyümölcs, fagyasztott is jó, felengedés után csöpögtessük le)

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

Az epret megmossuk, a zöldjét levágjuk, és ha túl nagy szeműek, akkor felekbe/negyedekbe vágjuk.

Először a tölteléket készítjük el: a hozzávalóit a gyümölcs kivételével egy tálba tesszük, és botmixerrel áttörjük. Hozzákeverjük az epret.

A brownie-hoz a vajat és a csokit vízgőz fölött összeolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.

A tojást a cukorral habosra keverjük, legalább 5 percig járassuk a robotgépet, hogy szép egynemű, világos habot kapjunk, a tál alján is habos legyen a tojás!

Ehhez a masszához keverjük hozzá az olvasztott vaj-csoki keveréket (géppel vagy kézi habverővel keverve), végül a lisztet (ezt már csak kézi habverővel, esetleg fakanállal).

A tészta 2/3-ad részét töltsük sütőpapírozott tepsibe, erre óvatosan rétegezzük a túrós tölteléket, majd fedjük be a maradék tésztával.

Kb. 30-40 perc alatt süssük készre, az epres-túrós töltelék miatt kicsit több időre van szükséges, mint egy normál brownie-nak.

 

Ha ennél részletesebben érdekel, hogyan süssük tökéletes brownie-t, kattints ide!

  

Még több brownie receptet találsz ide kattintva>>

Csokis sütikhez kattints ide>>

Gyümölcsös receptekhez pedig kattints ide>>

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sweethomebakes.blog.hu/api/trackback/id/tr7916264280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Rólam...

profil_2021_1.jpg

Egy Budapestre költözött, vidéken felnőtt leányzó vagyok, aki lehet, hogy egy kicsit pályát tévesztett, mert bár kicsi gyermekkora óta a Nagymamája konyhájában csodálta a torták, fánkok és derelyék elkészítésének csodás folyamatát, valahogy mégis mérnök lett belőle. Legalábbis először.

Aztán ahogy jöttek a sikerek, rájöttem, hogy az én utam más. Azóta már cukrász is vagyok :) 

A bővebb sztorit ide kattintva olvashatod!

Facebook-on is megtalálsz

Kövess Instagramon is!

Rövidítések

  • ek. - evőkanál
  • tk. - teáskanál
  • mk. - mokkáskanál
  • cs. - csomag

Címkefelhő

áfonya (3) alma (19) aquafaba (1) árpa (1) aszalt barack (1) aszalt gyümölcs (7) babapiskóta (2) bacon (2) banán (4) barack (5) bazsalikom (2) bodza (1) bors (2) burgonya (1) búzacsíra (1) citrom (11) cseresznye (1) csokoládé (63) datolya (3) dió (15) earl grey (1) édesburgonya (1) élesztő (10) eper (10) eritrit (1) fagyi (6) fahéj (40) fehér csokoládé (14) feta (3) fokhagyma (2) földimogyoró (21) füge (3) fűszeres (33) gabona (2) ganache (1) gasztroajándék (26) gesztenye (1) goji (1) görög joghurt (2) graham liszt (2) gyömbér (18) gyümölcs (69) hagyma (2) hús (1) húsvét (15) joghurt (11) kakaó (17) kandírozott narancshéj (2) karácsony (69) karamell (14) kardamom (7) kávé (2) kefir (2) keksz (14) kókusz (5) konyak (2) körte (4) kovász (1) krémsajt/mascarpone (32) lekvár (2) levendula (1) likőr (1) magvak (2) mák (11) málna (3) mandula (1) marcipán (1) mazsola (16) meggy (8) méz (8) mézeskalács (6) mikrozöld (3) mogyoró (9) mogyoróvaj (1) mustár (1) müzli (3) napraforgó (2) narancs (8) nektarin (1) nyár (62) Nyereményjáték (1) ősz (64) pesto (1) petrezselyem (2) pezsgő (1) pisztácia (2) rebarbara (3) répa (1) ribizli (5) ricotta (6) rizs (2) ropi (1) rozs (2) rum (3) sajt (4) (1) spárga (1) sűrített tej (1) sütőtök (5) szegfűszeg (10) szerecsendió (9) szilva (3) szilveszter (2) tápióka (1) tavasz (33) tej (34) tejföl (13) tejszín (24) tél (84) teljes kiőrlésű liszt (5) tojás (31) tojásfehérje (2) tökmag (1) tonka (1) turmixok (2) túró (17) ünnep (20) vaj (1) vanília (40) video (1) vörösáfonya (7) zab (30) zöldség (1) smoothie-k (1)

Legújabb kommentek

  • SweetHome Bakes: @LanguageLover: De jó ezt hallani, örülök, hogy tetszik! Köszönöm a visszajelzést (2021.10.24. 16:39) Sütőtökös brownie
  • Bojtošová Mária: Isteni finom ez a torta, kettőt készitettem egyszerre. Egyet a családnak, egyet a kollégáknak. Min... (2020.08.24. 21:32) Almás csokitorta sós mogyorós karamellel
  • SweetHome: Ez igazából ízlés kérdése, ezt a brownie-t egy kicsit édesebbre készítettem, ezért van benne 200 g... (2018.05.07. 14:10) Ronda, de finom: Fűszeres boci brownie

Szerzői jog

Az oldalon található bejegyzések (a szövegek és a képek is) szerzői jogi védelem alatt állnak.

Bármilyen tartalmat szeretnél leközölni a blogomról, előzetesen keress meg emailben: SweetHomeBakes.Bp@gmail.com

Ha csak a receptet szeretnéd megosztani valakivel, kérlek, a bejegyzés linkjét küldd át/oszd meg! Köszönöm! :)

süti beállítások módosítása