Utolsó kommentek:

SweetHome Bakes 2021.10.24. 16:39:07

@LanguageLover: De jó ezt hallani, örülök, hogy tetszik! Köszönöm a visszajelzést

Bejegyzés: Sütőtökös brownie

LanguageLover 2021.10.24. 16:34:45

Már évek óta csináljuk ezt a sütit, ma is eljött az első alkalom az évben. Szuper recept, köszönjük ❤️

Bejegyzés: Sütőtökös brownie

Bojtošová Mária 2020.08.24. 21:32:27

Isteni finom ez a torta, kettőt készitettem egyszerre. Egyet a családnak, egyet a kollégáknak. Mindenhol nagy sikere volt. Köszönöm a recptet, biztos sokszor fogom még sütni. A többi recept is érdekesnek tűnik. Próbálkozok azokkal is.

Bejegyzés: Almás csokitorta sós mogyorós karamellel

Bojtošová Mária 2020.08.11. 21:17:26

Nagyon köszönöma bőséges választ. A tortákhoz a piskóta lapokat én is inkább több részletben sütöm, ne kelljen a szétvágással bajlódni. Több féle almafánk van, majd kombinálok. Köszi.

Bejegyzés: Almás csokitorta sós mogyorós karamellel

SweetHome 2020.08.10. 12:04:11

A színe attól függ, hogy milyen az alma - nagyon rég sütöttem ezt a tortát, az alma fajtájára nem emlékszem, de ez mindig így szokott lenni. Ami jó szokott lenni: ha kétféle almát teszel bele, kicsit felerősítik egymás ízét (mint ahogyan a vanília mellett is jó egy csipetnyi fahéj), de persze ez nem kötelező, csak egy tipp :) Annyi még (de ezt fent írtam is), hogy a brownie-t két külön formában érdemesebb kisütni; a fotón az látszik, hogy milyen, ha egyben sütöm ki és utána vágtam ketté, ezért nem lett olyan szép szegény... A csokicsurgatást azóta 2:1 arányú ganache-sal szoktam csinálni, tehát 200 g étcsokihoz 100 g tejszín (ez így lehet kicsit sok lesz ekkora tortára, de lehet, hogy pont jó). Sokkal szebb, ha előbb körben egy kiskanállal adagolom a ganache-t, itt-ott kisebb-nagyobb csurgatást hagyva (a kiskanállal jól lehet ezt szabályozni), és csak utána töltöm fel középen (ha pont jó a ganache állaga és nem túlságosan jéghideg a torta, akkor nem látszik meg, hogy előbb körben volt csurgatva). Arra számíts, hogy ez egy nagyon fullos, töményebb torta, nem egy könnyed nyári darab (anno januárban készítettem) - remélem ízleni fog majd :)

Bejegyzés: Almás csokitorta sós mogyorós karamellel

Bojtošová Mária 2020.08.09. 16:35:03

Nagyon tetszik ez a recept, szeretném elkésziteni, csak azt nem értem, miért fehér az almás töltelék réteg. Annyira csúcs lenne a kollégáimnak kedveskednék vele.

Bejegyzés: Almás csokitorta sós mogyorós karamellel

SweetHome 2018.05.07. 14:10:45

Ez igazából ízlés kérdése, ezt a brownie-t egy kicsit édesebbre készítettem, ezért van benne 200 g cukor. 100 g cukor a minimum, ami ehhez a brownie recepthez kell, ennyivel a csoki kesernyés íze fog dominálni, és nem lesz túl édes egyáltalán. A kettő között szoktam mozogni mindig, attól függően, hogy mit szeretnék elérni: ha nem szeretném édesre a sütit, akkor kevesebb cukorral készítem (vagy ha beleszámítom, hogy az aszalt gyümölcs is édesít kicsit), ha pedig édesebbre van szükség, akkor emelem az adagot. Itt most - bár a túróban is van cukor - szerintem jobban illett az édesebb tészta a túró mellé. De módosítsd az adagot nyugodtan ízlés szerint :)

Bejegyzés: Ronda, de finom: Fűszeres boci brownie

Fényes Borbála 2018.05.07. 13:38:40

Ehhez a brownie-hoz a több csoki ellenére tényleg kétszer annyi cukor kell, mint a linkelt tökéletes brownie (aszalt vörösáfonyás) recepthez? Elkészíteném, mert nagyon jól néz ki...:)

Bejegyzés: Ronda, de finom: Fűszeres boci brownie

SweetHome 2018.03.26. 17:21:50

Szia! Nekem általában csak sótlan van itthon, abból viszont legalább egy kilo, így mindig azzal dolgozok, max néha besózom én magam (egy üvegben összerázva a sóval). Itt is sótlant használtam, de nem azért, mert csak a sótlan jó, hanem mert nekem így volt egyszerűbb :) Ha sósat teszel rá, max egy kicsit csökkentsd a karamellben a só mennyiségét, hogy kiegyenlítődjön - de egyébként ez is ízlés kérdése, hogy ki mennyire szereti sósan. A lényeg: bármelyik jó :) Remélem ízlik majd :)

Bejegyzés: Sós karamellás-földimogyorós brownie

hogolyo 2018.03.25. 08:55:46

Szia! Azt szeretném megkérdezni, hogy a földimogyoró is legyen sós, vagy az sótlan? Köszi :)

Bejegyzés: Sós karamellás-földimogyorós brownie

SweetHome 2018.02.06. 19:18:05

Szia! Legutóbb lemértem, 2 dl volt. Köszönöm, hogy kérdezted, kiegészítem most ezzel a bejegyzést! :) Szép estét! Zsófi

Bejegyzés: Lemon curd - angol citromkrém

Anna 2018.02.06. 17:56:07

Szia! Meg tudnád mondani, hogy a citromlé kb. hány deci? Naranccsal és mandarinnal szeretném megcsinálni, de nem tudom, mennyit facsarjak.köszi!

Bejegyzés: Lemon curd - angol citromkrém

Károly Németh 2017.08.07. 07:29:00

A tésztából hiányzik: vaníliás cukor, reszelt citromhéj! A töltelékből szintén a reszelt citromhéj és egy csipet só!

Bejegyzés: Pandás túrós pite

SweetHome 2017.01.17. 18:51:47

De jó ilyet hallani, köszönöm! ❤️️ :)

Bejegyzés: Rizspuding pezsgős csokoládé ganache-sal

Végh-Fodor Mónika 2017.01.16. 18:16:02

Ezt a blogot eddig is nagyon szerettem nézegetni, de ezentúl kiemelt figyelemmel leszek iránta! :-)

Bejegyzés: Rizspuding pezsgős csokoládé ganache-sal

SweetHome 2016.07.15. 09:20:53

Köszönöm a választ! Akkor legközelebb másmilyen krémsajttal vagy kevesebb mascarpone-val biztos jobb lesz :)

Bejegyzés: Ribizlis sajttorta

Hajnal Csillag 2016.07.15. 07:02:37

Köszönöm a gyors és részletes választ! A torta nem volt rossz, de a mascarpone túl intenzívnek bizonyult.

Bejegyzés: Ribizlis sajttorta

SweetHome 2016.07.08. 20:31:54

Szia! Őszinte leszek, mascarpone-val még nem próbáltam. Én a Lidl-ben szoktam venni a Félzsíros friss sajt nevű krémsajtot (ez a süti is azzal készült), ennek a zsírtartalma 6,5 g (100 g-ban), a mascarpone-nak 100 g-jában ezzel szemben általában 44 g zsír van, tehát az sokkal zsírosabb és sűrűbb. Emiatt egy kicsit vékonyabb rétegű sajtkrémmel lehet, hogy jobb, hogy a kész süti ne legyen túl tömény. Ilyen vékonyabb sajtkrémet készítettem a mákos sajttortánál (linket nem lehet írni a kommentbe, de ezen a néven meg lehet találni), ez egy vékonyabb, sűrűbb, selymes állagú sajtkrémréteg. Az Philadelphia krémsajttal készült, annak a zsírtartalmához áll közelebb a mascarpone. Én ha mascarpone-t használnék, akkor az ott leírt krémet készíteném el az ennél (a ribizlisnél) leírt tésztával és minden mással - de még egyszer mondom, ez csak egy tipp, mascarpone-val még nem próbáltam. Nekem egyébként bevált még a Hajdú tejszínes krémsajt is, azzal is finom az ilyen magas sajttorta, mint ez a ribizlis. És még egy dolog: a Lidl krémsajtjának van egy jellegzetes krémsajt íze, nem annyira semleges ízű, mint a Hajdú krémsajt vagy valamilyen mascarpone - de ez egyébként már ízlés kérdése, hogy ki szereti ezt az ízt, és ki szereti inkább a semlegeset, ami érintetlenül hagyja a gyümölcs ízét. Ha szeretsz annyira kísérletezni, mint én, akkor megéri kipróbálni, mert mascarpone-ból és ribizliből rossz dolog nem lehet - a "hogyan"-ban pedig remélem segítettem. :) Majd kérlek írd meg, hogy végül mi lett a sütiből! :)

Bejegyzés: Ribizlis sajttorta

Hajnal Csillag 2016.07.08. 16:23:00

Szia. Mascarponet használhatok krémsajtként?

Bejegyzés: Ribizlis sajttorta

Czókoly Nikoletta 2016.04.28. 18:16:02

Én is ugyanígy vagyok ezzel: vagy gyorsan kitalálok valamit az itthoni hozzávalókból, vagy napokig agyalok-tervezgetek hogy mi legyen a következő :) Ez itt egy igazi s.o.s. pohárdesszert, jól hangzik a recept :-)

Bejegyzés: Mákos pohárkrém

Rólam...

profil_2021_1.jpg

Egy Budapestre költözött, vidéken felnőtt leányzó vagyok, aki lehet, hogy egy kicsit pályát tévesztett, mert bár kicsi gyermekkora óta a Nagymamája konyhájában csodálta a torták, fánkok és derelyék elkészítésének csodás folyamatát, valahogy mégis mérnök lett belőle. Legalábbis először.

Aztán ahogy jöttek a sikerek, rájöttem, hogy az én utam más. Azóta már cukrász is vagyok :) 

A bővebb sztorit ide kattintva olvashatod!

Facebook-on is megtalálsz

Kövess Instagramon is!

Rövidítések

  • ek. - evőkanál
  • tk. - teáskanál
  • mk. - mokkáskanál
  • cs. - csomag

Címkefelhő

áfonya (3) alma (19) aquafaba (1) árpa (1) aszalt barack (1) aszalt gyümölcs (7) babapiskóta (2) bacon (2) banán (4) barack (5) bazsalikom (2) bodza (1) bors (2) burgonya (1) búzacsíra (1) citrom (11) cseresznye (1) csokoládé (63) datolya (3) dió (15) earl grey (1) édesburgonya (1) élesztő (10) eper (10) eritrit (1) fagyi (6) fahéj (40) fehér csokoládé (14) feta (3) fokhagyma (2) földimogyoró (21) füge (3) fűszeres (33) gabona (2) ganache (1) gasztroajándék (26) gesztenye (1) goji (1) görög joghurt (2) graham liszt (2) gyömbér (18) gyümölcs (69) hagyma (2) hús (1) húsvét (15) joghurt (11) kakaó (17) kandírozott narancshéj (2) karácsony (69) karamell (14) kardamom (7) kávé (2) kefir (2) keksz (14) kókusz (5) konyak (2) körte (4) kovász (1) krémsajt/mascarpone (32) lekvár (2) levendula (1) likőr (1) magvak (2) mák (11) málna (3) mandula (1) marcipán (1) mazsola (16) meggy (8) méz (8) mézeskalács (6) mikrozöld (3) mogyoró (9) mogyoróvaj (1) mustár (1) müzli (3) napraforgó (2) narancs (8) nektarin (1) nyár (62) Nyereményjáték (1) ősz (64) pesto (1) petrezselyem (2) pezsgő (1) pisztácia (2) rebarbara (3) répa (1) ribizli (5) ricotta (6) rizs (2) ropi (1) rozs (2) rum (3) sajt (4) (1) spárga (1) sűrített tej (1) sütőtök (5) szegfűszeg (10) szerecsendió (9) szilva (3) szilveszter (2) tápióka (1) tavasz (33) tej (34) tejföl (13) tejszín (24) tél (84) teljes kiőrlésű liszt (5) tojás (31) tojásfehérje (2) tökmag (1) tonka (1) turmixok (2) túró (17) ünnep (20) vaj (1) vanília (40) video (1) vörösáfonya (7) zab (30) zöldség (1) smoothie-k (1)

Legújabb kommentek

  • SweetHome Bakes: @LanguageLover: De jó ezt hallani, örülök, hogy tetszik! Köszönöm a visszajelzést (2021.10.24. 16:39) Sütőtökös brownie
  • Bojtošová Mária: Isteni finom ez a torta, kettőt készitettem egyszerre. Egyet a családnak, egyet a kollégáknak. Min... (2020.08.24. 21:32) Almás csokitorta sós mogyorós karamellel
  • SweetHome: Ez igazából ízlés kérdése, ezt a brownie-t egy kicsit édesebbre készítettem, ezért van benne 200 g... (2018.05.07. 14:10) Ronda, de finom: Fűszeres boci brownie

Szerzői jog

Az oldalon található bejegyzések (a szövegek és a képek is) szerzői jogi védelem alatt állnak.

Bármilyen tartalmat szeretnél leközölni a blogomról, előzetesen keress meg emailben: SweetHomeBakes.Bp@gmail.com

Ha csak a receptet szeretnéd megosztani valakivel, kérlek, a bejegyzés linkjét küldd át/oszd meg! Köszönöm! :)

süti beállítások módosítása